Na je studie

Met een Master in de Bedrijfskunde heb je heel wat kansen op een mooie carriĆØre. Je kan aan de slag in marketing, financiĆ«n, boekhouding, human resources, strategie, IT en logistiek. Al deze domeinen vind je terug in bedrijven, maar ook bij de overheid en in non-profit- en socialprofitorganisaties. Ook een algemene managementfunctie of een eigen bedrijf starten is mogelijk.

Ben je al aan de slag? Dan versterk je met deze opleiding je positie en je mogelijkheden om verder carriĆØre te maken. Uit onderzoek weten we dat onze alumni vaak werken als consultant, leerkracht, accountmanager, recruiter en analist. Maar ze komen ook terecht in sectoren als de gezondheidszorg, bouw, IT en overheid. 31% heeft een management- of directiefunctie.

Wat heb je geleerd?

Tijdens de opleiding verdiep je je in bedrijfsdomeinen zoals management, marketing, human resources, financiƫn en boekhouding. Je leert bedrijfseconomische problemen analyseren en er oplossingen voor formuleren. De theorie koppel je aan de praktijk van het bedrijfsleven. Op die manier leer je meewerken aan de strategie van een onderneming. Tijdens je masterproef voer je onderzoek binnen het bedrijfsdomein dat jou het meeste boeit.

Als je afgestudeerd bent, kan je:

 • bedrijfsproblemen analyseren en interpreteren.
 • oplossingen en adviezen formuleren voor complexe organisatieproblemen.
 • bedrijfsstrategieĆ«n helpen formuleren en implementeren, en stakeholders motiveren om daaraan bij te dragen.
 • theoretische kennis toepassen in de praktijk en up-to-date houden.
 • proactief en gepast anticiperen op marktveranderingen en bedrijfsproblemen.

   

Verder studeren

Nadat je een masterdiploma in de Bedrijfskunde hebt behaald, kan je nog een extra master aanvatten: de Master of Science in de Toegepaste Economische Wetenschappen. In deze eenjarige masteropleiding kies je 1 van de 8 specialiteiten waarin je jezelf verder verdiept. Ook doctoreren is een van de opties. We hebben een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. Een extra troef op je cv. 

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Beeld je het al even in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je diploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met je diploma ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Een aantal masters in de Bedrijfskunde die je voorafgingen, vertellen waar ze terechtkwamen en delen graag hun tips.

 • Jente Bruynseels | Portfolio Manager bij Ceusters

  "Dankzij deze opleiding heb ik een mooi pakket aan kwaliteiten kunnen ontwikkelen om mijn professionele ambities waar te maken. De universiteit stimuleert je om voortdurend op alle vlakken bij te leren. Ik heb nog veel dromen, en ben ervan overtuigd dat mijn tijd aan de VUB zal helpen om die waar te maken."

   
 • Ken Wittebrood | Pedagogisch medewerker aan de VUB, vakgroep Business

  "Wat ik leerde tijdens deze master, gebruik ik elke dag in mijn job. Een masterdiploma halen als werkstudent was een hele onderneming, maar ik kan het iedereen absoluut aanraden. Ik kreeg hier attitudes mee als gezonde nieuwsgierigheid, openstaan voor vernieuwing en zaken willen onderzoeken. Attitudes die in een kenniseconomie steeds belangrijker worden."

   
 • Birgit Wauters | Chapter Lead Data Analyst and Customer Journey Experts bij ING Belgium in de Tribe 1-1 Analytics

  "Bedrijfskunde is een absolute must voor iedereen die zonder economische vooropleiding op korte tijd de basis van het bedrijfsleven onder de knie wil krijgen. Voor mij was het een perfecte aanvulling op mijn opleiding Sociologie. Wat ik leerde, gebruik ik nog steeds voor mijn job in de financiƫle sector."

 

Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook bedrijfskundigen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carriĆØre uitbouwen als bedrijfskundige of specialist in bedrijfskundige materies: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB, behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeĆ«n en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven Ć©n ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

 • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met de digitale alumnipas.
 • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
 • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
 • Inspiratie voor je eigen carriĆØre. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carriĆØreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
 • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.