Na je studie

Als biomedicus ben je in de ban van gezondheid en ziekte. In de Biomedische Wetenschappen verricht je als een echte speurneus onderzoek naar geneeskundige vraagstukken en breid je je kennis van het menselijk lichaam uit.

Kies je voor de afstudeerrichting Biomedisch Onderzoek en het profiel Onderzoek en Beleid, dan ben je ook uitstekend voorbereid op een rol als voorlichtende, adviserende of beherende deskundige voor de volksgezondheid.

Wil je nog meer research doen? Verschillende vak- en onderzoeksgroepen aan de VUB verrichten grensverleggend biomedisch wetenschappelijk onderzoek. Ze doen dat vaak in internationale netwerken en genieten ook buitenlandse erkenning. Het gaat zowel om basiswetenschappelijk als klinisch toegepast onderzoek.

 

Wat heb je geleerd?

In het labo – waar je veel tijd zal doorbrengen – leer je gaandeweg zelfstandig onderzoek uitvoeren. Je gaat aan de slag met tal van meettechnieken en moderne apparatuur om zo tot een gedetailleerde analyse te komen. Veelbelovende resultaten publiceer je samen met je collega's in internationale tijdschriften en presenteer je op congressen. Dit doe je ook al tijdens je studies. Als er genoeg vooronderzoek verricht is, kan je samen met artsen klinische studies opzetten om nieuwe geneesmiddelen te testen op patiënten. Een aantal van onze afgestudeerden werkt dan ook in de farmaceutische industrie om dergelijke klinische studies, vaak verricht in verschillende ziekenhuizen tegelijk, te coördineren.

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Veel studenten Biomedische Wetenschappen kiezen na hun studie nog voor een doctoraat. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Omdat je getraind bent als wetenschappelijk onderzoeker, kan je als biomedicus na je studies aan de slag in laboratoria, eventueel ook als leidinggevende. Denk bijvoorbeeld aan onderzoekslaboratoria van universiteiten, bedrijven en ziekenhuizen, de farmaceutische industrie, de klinisch-biologische en biotechnologische sector.

Wist je dat we soms ook biomedische wetenschappers zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als biomedische wetenschapper: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.