Na je studie

Sociale zekerheid en arbeidsrecht belangen ons allemaal aan. Ze zijn ook nauw verweven met de politieke, sociale en maatschappelijke actualiteit. Omdat er in België zoveel regelgevingen bestaan op verschillende niveaus, is kennis van het sociaal recht ook een heuse troef op de arbeidsmarkt. Onze alumni vind je dan ook in de meest uiteenlopende organisaties: overheidsdiensten, sociale organisaties, advocatenkantoren, studiediensten van politieke partijen, de academische wereld, enzovoort.

Wat heb je geleerd?

Theorie leer je meteen toepassen in de praktijk. In het vak Sociaal Handhavings- en Procesrecht kruip je in een oefenrechtbank in de huid van eiser, verweerder, arbeidsauditeur of rechter en ga je pleiten of vonnissen vellen. Verder leer je met een open geest een sociaalrechtelijk onderzoek voeren. De resultaten presenteer je achteraf aan je vakgenoten en leken. En dan is er nog je masterproef, waarin je zelf een bijdrage levert aan het sociaalrechtelijke vakgebied.

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

De jobmogelijkheden na deze master-na-masteropleiding zijn heel divers. Dat blijkt ook uit de getuigenissen van onze alumni.

  • Valérie Vuurstaek | Advocaat Employment, Pensions & Benefits bij Laga Advocaten

    "Een grote troef van de opleiding is de aandacht voor de internationale context van ons vakgebied. Mij heeft dat alleszins geholpen om sneller complexe dossiers op te volgen in de zakenadvocatuur."

​​​​​​​

Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook juristen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als jurist of specialist in juridische materies: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.