Na je studie

Het is heel eenvoudig: met een diploma Taal- en Letterkunde kan je eigenlijk overal terecht. Masters in de Taal- en Letterkunde werken vaak in het onderwijs. Maar je kan ook terecht bij de schrijvende persuitgeverijenradio en televisie, de technologie- of financiële sector. Maar net zo goed beland je in de toeristische of culturele sector, bij de overheid of een internationale instelling. Kortom, in elke sector die nood heeft aan een taalspecialist.

Wat heb je geleerd?

Deze opleiding verruimt gegarandeerd je gezichtsveld! Door talen te studeren krijg je toegang tot andere culturen en ontdek je de verschillende aspecten van taal en cultuur. Dat is zeker het geval aan de VUB, want in een meertalige stad als Brussel zijn internationale literatuurfestivals, Italiaanse films, Duits theater en lezingen in het Spaans dagelijkse kost.

In onze hedendaagse samenleving zijn internationale contacten niet meer weg te denken en is talenkennis een ongelooflijke troef. Laat die carrière in een meertalige omgeving maar komen, want na je opleiding in de Taal- en Letterkunde beschik je over vaardigheden waar heel wat werkgevers op zitten te wachten!

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Met een talendiploma op zak kan je echt overal terecht. Masters in de Taal- en Letterkunde werken vaak in het dag- en avondonderwijs. Is lesgeven niet echt je ding? Dan kan je aan de slag bij de schrijvende persuitgeverijenradio en televisie, de technologie- of financiële sector. Al die sectoren hebben immers ook taalspecialisten nodig. Hetzelfde geldt voor de toeristische en culturele sectoroverheid en internationale instellingen. De opleiding Taal- en Letterkunde scoort uitstekend op het vlak van werkgelegenheid, zelfs beter dan de gemiddelde academische master

Wist je dat we soms ook Taal- en Letterkundigen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als taal- of letterkundige: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB, behoor je tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk ervaringenideeën en andere vormen van kennis uit te wisselen om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven én ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.