logo

Nieuw in Brussel? 10 tools om het beste uit je studentenleven te halen

Ben je klaar om je nieuwe habitat voor de komende 4-5 jaren te ontdekken? Dankzij deze 10 handige tools hoef je niet ver te zoeken naar de juiste plaatsjes op de campussen en in Brussel om van jouw studentenleven het beste te maken. 

1) Studentenkringen

TD’s, cantussen, comedy-avonden en meer: de Brusselse studentenverenigingen laten je geen moment stilzitten. Maar ook voor het serieuzere werk kan je hier aankloppen: geen beter adres om handige samenvattingen te scoren. Als overkoepelend orgaan houdt het Brusselse Studentengenootschap een oogje in het zeil.

Blijf helemaal up to date via de website van BSG of vind in ons overzicht de studentenkring die het beste bij je past.

 

2) Brik List

Brik helpt Brusselse studenten aan een kot. Maar ook aan een goed glas wijn. Of aan een rustig studieplekje, midden in het groen. De Brik List staat dan ook vol tips voor en door studenten, zodat je nooit meer op diezelfde afgezaagde plek belandt. Ook jij kan je steentje bijdragen: stuur je tips door, win badges en word 100% Brusseleir.

Je vindt de Brik List online terug.

3) Resident Advisor

Dé guide voor coole Brusselaars én wereldburgers? Da’s RA Guide: in geen tijd weet je precies waar je moet zijn om de beste DJ-sets in jouw buurt te vinden: van de Fuse tot de nieuwe C12. 

Je kan de app downloaden in de App Store of de Play Store.

4) BRUZZ

Hét Brusselse mediamerk BRUZZ: sinds april 2016 is het overal. Echt. Je treft het online, op de radio, op tv en op papier. En maar goed ook: je vindt er het laatste Brusselse nieuws, heet van de naald, en komt er alles te weten over de coolste hotspots in je studentenstad.

Lees BRUZZ online. Of in het gratis BRUZZ magazine of krantje. Geen zin in lezen na zo’n lange studiedag? Stem je televisie dan af op de zender BRUZZ, of zet je radio op 98.8.

5) Brussel’s Kitchen

Brussel’s Kitchen noemt zichzelf the guide to food with style. En dat is er knal op. Wil je eens wat anders dan die alledaagse (doch overheerlijke) keuken in ons studentenrestaurant? Dan leidt deze food blog je naar de hipste, lekkerste en meest stijlvolle adresjes in heel Brussel.

Neem snel een kijkje op de website.

 

6) Brusselse musea

Muziek en feestjes zijn ook cultuur! Zeker en vast. Maar de kalmte van een museum geeft je oren wat rust en je ogen de kost. Gewoon even de site van de Brusselse museums opzoeken om te weten waaraan je het meeste nood hebt. Breugel, Magritte of liever design uit de 20ste eeuw? Keus genoeg! Geen tijd overdag? Profiteer dan van de Brusselse musea-nocturnes elke donderdag vanaf september tot en met december, voor maximum 3 euro en met extra animaties. 

7) VUB Sport

Te veel energie nu je weet waar die straffe koffie te vinden is? Of gewoon nood om je benen te strekken na een intens dagje blokken? VUB Sport leidt je naar je uitlaatklep. Met een sportkaart van VUB kan je deelnemen aan alle sportactiviteiten in de buurt van de VUB. Even zweten, en je kan weer verder.

Voor meer info en een overzicht van alle sportactiviteiten kan je terecht op de website

8) GreenTeam VUB

Een bruisende stad is daarom nog geen duurzame stad. Maar het GreenTeam van VUB doet er alles aan om Brussel groen te kleuren. Fuiven met herbruikbare bekers? Veggie workshops? Het zijn maar enkele projecten die daar mee voor zorgen. Groene vingers en helpende handen zijn altijd welkom.

Via de Facebookpagina ontdek je alles over de huidige projecten, en kan je je kandidaat stellen om een handje toe te steken.

 

9) My Study Life

Optimaal van Brussel genieten? Dat doen we graag zonder herexamens. Met de app My Study Life hou je die vervelende spelbrekers alvast op afstand. Deze gratis app helpt je om lessen, taken, blokperiodes en examens mooi in te plannen. En braaf te onthouden, natuurlijk.

De app is online te downloaden.

10) VUB Community

Snak je naar nóg meer ins en outs over het bruisende Brusselse leven? Hou dan zeker de Facebookpagina en Instagram van VUB in de gaten. En haal het beste uit je stad.

Handige en leuke tips, adresjes en weetjes voor en door studenten.


Brik, Brussel en ik

Wil je meer weten over studeren aan de VUB...


Kom naar een infodag