logo

Examenlocaties

Click here or English

Om maximaal social distancing te kunnen garanderen, zullen sommige examens van de tweede zittijd plaatsvinden in het museum voor Kunst en Geschiedenis in het Jubelpark. Uiteraard vinden er ook examens plaats op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Etterbeek en de Brussels Health Campus in Jette. Overal gelden dezelfde voorzorgsmaatregelen.

Lees verder onder de afbeelding. Je vindt er algemene richtlijnen over het verloop van de examens.

Algemene richtlijnen tijdens de examens

 • Bij het aankomen op je examenlocatie moet je in bezit zijn van een mondmasker en houder (lanyard) voor je studentenkaart, identiteitskaart of rijbewijs.
 • Draag je identificatie steeds zichtbaar. Voor de start van het examen maakt een steward een foto van je identificatie. Zonder identificatie kan je geen examen afleggen.
 • De deuren van examenlokalen openen ten laatste 30 minuten voor aanvang van het examen. Dit is het uur dat vermeld staat op het examenrooster. Ben je te vroeg? Wacht rustig buiten en school niet samen.
 • Op de gehele campus, zowel binnen als buiten de gebouwen, dragen studenten, docenten, toezichthouders en stewards verplicht een mondmasker, ook tijdens de duur van het examen. Wie niet over een mondmasker beschikt en zijn of haar safety kit nog niet kwam afhalen tijdens eerste zit, kan éénmalig een herbruikbaar VUB-mondmasker bekomen. Je vindt hierover informatie per examenlocatie. 
 • Je jas en rugzak neem je mee naar binnen en leg je onder je stoel.

Lees ook de specifieke richtlijnen voor elke examenlocatie:

Meer weten over de faciliteiten op de VUB-campussen?


Backtocampus

Meer weten over studeren en examens in Coronatijden?


Backtocampus

Museum Kunst & Geschiedenis

Click here for English

Het Museum Kunst & Geschiedenis is gelegen aan de rand van het Jubelpark. Opgelet, voor de tweede zittijd wordt er – zoals aangeduid op het plan hieronder – een andere ingang gebruikt dan tijdens de eerste examenperiode! De zij-ingang die voor de examens gebruikt kan worden bevindt zich ter hoogte van het adres Galliërslaan 1 – einde van de Nerviërslaan. Je examen zal doorgaan in de zaal Grote Koer. Toegang is niet mogelijk via de hoofdingang of de andere ingangen van het museum.

VUB Safety Kit

Kom je naar het examen, breng dan steeds je eigen mondmasker mee. Mocht je dit om één of andere reden vergeten zijn, dan kan je éénmalig een herbruikbaar mondmasker bekomen bij één van de stewards aan de ingang.

Voorzorgsmaatregelen

Aan de ingang van het museum (zie plan hierboven) sluit je achteraan de rij aan. Hou in de wachtrij steeds 1.5m afstand van elkaar. Ouders of begeleiders kunnen de examenlocatie niet betreden. 

 • Voor je je in de omgeving van het museum begeeft, zet je je mondmasker op. Beschik je niet over een mondmasker? Vraag er één aan de stewards. 
 • Een steward zal je een teken geven wanneer het jouw beurt is om binnen te gaan.
 • Binnen volg je de aanwijzingen van stewards die je de toegang tot de examenlocatie zullen duiden.
 • Desinfecteer je handen en vervolg je weg naar het examenlokaal.
 • Van daaruit vervolg je je weg naar het examenlokaal.
 • Raak onderweg zo weinig mogelijk oppervlakten aan. Ook in de examenlokalen raak je enkel je zitplaats en tafel aan.
 • Mondmaskers zijn verplicht bij het wachten en binnenkomen van de examenlocatie, tijdens de hele duur van het schriftelijk examen en bij het verlaten van de omgeving. Het is binnen in het gebouw én buiten in de onmiddellijke omgeving niet toegestaan je mondmasker af te nemen.
 • Nadat je je examen hebt ingediend, verlaat je het gebouw langs de aangegeven route.
 • Nadat iedereen het examenlokaal verlaten heeft, wordt het examenlokaal schoongemaakt  en ontsmet.

In het museum gelden dezelfde voorzorgsmaatregelen als op de VUB-campussen: zowel binnen als buiten draag je steeds een mondmasker, hou je 1.5m afstand, was en/of ontsmet je regelmatig je handen, en volg je de signalisatie en instructies van de stewards.

Bereikbaarheid

Met de fiets

Er is fietsenstalling voorzien.

In heel wat delen van Brussel wordt er actie ondernomen om fietsers en voetgangers meer plaats te geven tijdens deze coronacrisis, zodat iedereen zich aan de social distancing kan houden. Er wordt onder andere meer ruimte gegeven aan voetgangers en fietsers op de parallelwegen van de Tervurenlaan (tussen Montgomery en Merode) en rondom het Jubelpark. Ook op de wetstraat, verbinding tussen Brussel centrum en het Jubelpark, is een fietspad aangelegd.

Per trein

Bekijk de routebeschrijving van de stations, haltes en parkings tot aan het museum via Google Maps. 

De stations Schuman en Merode liggen op wandelafstand van het museum. Vanuit het station Brussel Centraal is er een metroverbinding (lijn 1 en 5) naar het Jubelparkmuseum. 

Per metro

Lijn 1 en 5 - Halte Schuman (kortste afstand) of Merode

Per bus

Lijn 22, 27, 80 - halte Galliërs

Lijn 61 - halte Merode

Per tram

Lijn 81 - halte Merode

Met de wagen

Parkeren is mogelijk in de straten rondom het park of in de openbare parkings. Op wandelafstand zijn verschillende parkings zoals My Park (Galerie du Cinquantenaire, Menapiërsstraat 18, 1040 Etterbeek), BePark parking Place Saint-Pierre (Grote Haagstraat 20, 1040 Etterbeek), Parking Rue de Tongres 2 (Tongerenstraat 60, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe). Voor verder info kan u terecht op de website van Bepark.

Opgelet: Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). Als u met de auto of bestelwagen komt, kunt u hier controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto.

Meer weten over de examenorganisatie?


Back to campus

Brussels Humanities Sciences & Engineering Campus

Click here for English

Op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus vinden zowel mondelinge als schriftelijke examens plaats. De campus, aula's en examenlokalen werden ingericht opdat maximale social distancing mogelijk is. In het sportcomplex richtten we de groene zaal in als extra examenruimte. Cafetaria en restaurant zijn geopend. In het overzicht van alle campusfaciliteiten vind je de openingsuren van alle diensten.

Voorzorgsmaatregelen

Op de campus gelden de algemene voorzorgsmaatregelen van de VUB en van de overheid: een mondmasker opzetten is verplicht zowel buiten op de campus als van zodra je een gebouw betreedt. Beschik je nog niet over je safety kit met mondmasker? Je kan een kit verkrijgen bij het Infopunt en bij het onthaal van de sportdienst tijdens de normale openingsuren. Je kan ook mondmaskers verkrijgen bij de Bewaking en dit elke dag de klok rond. 

Hou ook steeds 1.5m afstand, was regelmatig je handen, volg de signalisatie en instructies van de stewards.

 • Schriftelijke examens
  • Aan de ingang van elk lokaal staat desinfecterende handgel ter beschikking. We vragen je om je handen te desinfecteren voordat je het examenlokaal betreedt.
  • Raak vervolgens zo weinig mogelijk oppervlakten aan. Raak enkel je zitplaats en tafel of tablet aan.
  • Mondmaskers zijn verplicht tijdens de hele duur van het schriftelijk examen. Het is niet toegestaan je mondmasker af te nemen
  • Nadat je je examen hebt ingediend, verlaat je het gebouw langs de aangegeven route.
  • De lokalen worden ’s morgens, voor de aanvang van de examens gereinigd, inclusief ontsmetting van deurklinken. Na elk examen worden de gebruikte oppervlaktes (tafel/tablet en stoel) ontsmet.
 • Mondelinge examens
  • In de examenlokalen die tijdig doorgegeven werden aan de facilitaire diensten zijn ontsmettende doekjes voorzien. Student en docent kunnen hier allebei gebruik van maken. Neem voor de zekerheid zelf ook handgel of desinfecterende doekjes mee – uit ervaring weten we dat niet alle mondelinge examens worden doorgegeven. 
  • Bij uitwisseling van materiaal is het aangewezen om de handen goed te ontsmetten met desinfecterende handgel of ontsmettende doekjes. 
  • Waar nodig zal er een plexiwand op het bureau van de docent staan. Daarnaast houden zowel docent als student tijdens het mondelinge examen een mondmasker aan. 
  • De lokalen worden ’s morgens, voor de aanvang van de examens gereinigd, inclusief ontsmetting van deurklinken. Elke docent ontvangt het nodige materiaal om de zitplaats voor de student en de deurklink na elk examen te ontsmetten.
 • Algemene hygiëne
  • De binnenkomende en uitgaande luchtstromen in de ventilatiesystemen worden van elkaar gescheiden.
  • De gangen aan de examenlocaties worden alle dagen voor de aanvang van de examens gereinigd
  • De toiletten aan de examenlocaties worden 3x/dag gereinigd en alle deurklinken en kranen worden ontsmet. De reinigingsploeg zorgt voor de nodige aanvulling van handzeep en handdroogpapier. Gebruik geen handdroogblazers. Is er alsnog niet voldoende zeep of papier? Spreek een steward aan of meld dit via infradesk@vub.be!

Toegang tot de gebouwen

Om eenrichtingsverkeer en social distancing op de campus maximaal te kunnen waarborgen, kunnen de in- en uitgangen van gebouwen gewijzigd zijn. Kom zeker op tijd, zodat je niet voor een gesloten deur staat, en volg de signalisatie voor de snelste weg naar je examenlokaal. Vind je je examenlokaal niet? Het Infopunt in gebouw D wijst je graag de weg van 9u - 17u. 

Enkele van de grootste alternatieve examenlocaties zijn:

 • Zaal Nelson Mandela: Onder aula Q, ingang langs de achterkant op het niveau van de straat tussen toegang 6 en 13 tot de campussen
 • Groene zaal (L): In het sportcomplex, gebouw L.

De ingangen bevinden zich doorgaans aan de binnenzijde van de campus: aan de kant van de esplanade. Ook via de parkings onder de gebouwen betreed je de gebouwen. De deuren van de ingangen staan open, zodat je ze niet hoeft aan te raken. Ook de houten sas-deuren staan open.

De uitgangen bevinden zich aan buitenzijde van de campus: aan de kant van de singel. Ze kunnen enkel van binnenuit geopend worden door middel van een drukknop. Deze drukknop is duidelijk aangeduid. Verlaat het gebouw enkel via de aangeduide uitgang en volg daarbij de instructies op de signalisatie en van de toezichthouder. Het kan zijn dat een nooduitgang gebruikt wordt als tijdelijke uitgang.

De bewaking opent iedere dag de gebouwen op de campus. De examentoezichthouder opent het examenlokaal. Ben je vroeg en is het examenlokaal nog niet open? Wacht dan op de komst van de toezichthouder en houd steeds 1.5m afstand van je collega-studenten, en volg de aanwijzingen van de stewards. Bij regenweer kan je kortdurend schuilen in de parkings of in de witte tent achter aula Q – hou ook hier steeds afstand.

Bereikbaarheid & parking

Te voet, met de fiets of step

 • Wie te voet, per fiets of per step naar het werk komt, houdt voldoende afstand van andere weggebruikers.
 • In de fietsparkings:
  • Ga niet gelijktijdig in de fietsenstalling, wacht tot andere VUB’er de fietsenstalling verlaten heeft vooraleer binnen te gaan
  • Probeer in de mate van het mogelijk voldoende afstand tussen de fietsen te bewaren in de fietsenparkings

Openbaar vervoer

VUB raadt het gebruik van het openbaar vervoer niet af. Wel raden we aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij gebruik van het openbaar vervoer. Wie met de trein, metro, tram en/of bus komt, volgt de instructies van de vervoersmaatschappijen.

Auto

 • Toegang tot de campus via ingang 6, vanaf juni ook via toegang 8,11 en 13
 • Er werden slagbomen geplaatst aan de ingangen maar deze blijven open tot nader bericht
 • Tijdens de examenperiode worden de parkeerplaatsen onder B-C-D-E-F-G en die onder XY opengesteld voor campusbezoekers. Er is geen badge nodig om toegang te krijgen.
 • De bewaking staat in voor het openen van de parkeergarages op de dagen van de examens.

Meer weten over de diensten en faciliteiten op de VUB-campussen?


Campusfaciliteiten & openingsuren

Meer weten over examens in Coronatijden?


Back to campus

Brussels Health Campus

Click here for English

Op de Brussels Health Campus vinden zowel mondelinge als schriftelijke examens plaats. De campus, aula's en examenlokalen werden ingericht opdat maximale social distancing mogelijk is.  Voor maaltijden en snacks kan je terecht in het personeelsrestaurant en de cafetaria van het UZ Brussel. In het overzicht van de campusfaciliteiten vind je de openingsuren van alle diensten.

VUB Safety Kit

Studenten kunnen op vertoon van hun studentenkaart een VUB Safety Kit afhalen in de tent op de parking achter het Agoragebouw tot 26 juni, tussen 8u en 16u.

Vanaf maandag 29 juni zijn safety kits enkel nog verkrijgbaar bij het Secretariaat GF (of beperkt via stewards on campus) tijdens de vaste openingsuren

Voorzorgsmaatregelen

Op de campus gelden de algemene voorzorgsmaatregelen van de VUB en van de overheid: zowel buiten op de campus als van zodra je een gebouw betreedt, draag je een mondmasker. Beschik je niet over een mondmasker? Je kan een mondmasker of safety kit verkrijgen bij het secretariaat van de  faculteit GF tijdens de normale openingsuren. 

Hou 1,5m afstand, was regelmatig je handen, volg de signalisatie en instructies van de stewards en examentoezichthouders.

Schriftelijke examens

 • Aan de ingang van elk lokaal staat desinfecterende handgel ter beschikking. We vragen je om je handen te desinfecteren voordat je het examenlokaal betreedt.
 • Raak vervolgens zo weinig mogelijk oppervlakten aan. Raak enkel je zitplaats en tafel of tablet aan.
 • Mondmaskers zijn verplicht tijdens de hele duur van het schriftelijk examen. Het is niet toegestaan je mondmasker af te nemen; dit kan enkel nadat je de campus hebt verlaten.
 • Nadat je je examen hebt ingediend, verlaat je het gebouw langs de aangegeven route.
 • De lokalen worden ’s morgens, voor de aanvang van de examens gereinigd, inclusief ontsmetting van deurklinken. Na elk examen worden de gebruikte oppervlaktes (tafel/tablet en stoel) ontsmet.

Mondelinge examens

 • In elk examenlokaal staat een desinfecterende handgel. Student en docent kunnen hier allebei gebruik van maken.
 • Bij uitwisseling van materiaal is het aangewezen om de handen goed te ontsmetten met desinfecterende handgel en gebruik te maken van wegwerphandschoenen die ook voorzien worden.
 • Waar nodig zal er een plexiwand op het bureau van de docent staan.
 • De lokalen worden ’s morgens, voor de aanvang van de examens gereinigd, inclusief ontsmetting van deurklinken. Elke docent ontvangt het nodige materiaal om de zitplaats voor de student en de deurklink na elk examen te ontsmetten.

Algemene hygiëne

 • De binnenkomende en uitgaande luchtstromen in de ventilatiesystemen worden van elkaar gescheiden.
 • De gangen aan de examenlocaties worden alle dagen voor de aanvang van de examens gereinigd
 • De toiletten aan de examenlocaties worden 3x/dag gereinigd en alle deurklinken en kranen worden ontsmet. De reinigingsploeg zorgt voor de nodige aanvulling van handzeep en handdroogpapier. Gebruik geen handdroogblazers. Is er alsnog niet voldoende zeep of papier? Spreek een steward aan!

Toegang tot de gebouwen en lokalen

Om eenrichtingsverkeer en social distancing op de campus maximaal te kunnen waarborgen, kunnen de in- en uitgangen van gebouwen gewijzigd zijn. Het kan zijn dat een nooduitgang gebruikt wordt als tijdelijke uitgang. Alle in- en uitgangen zijn duidelijk aangeduid. Kom zeker op tijd, zodat je niet voor een gesloten deur staat, en volg de signalisatie voor de snelste weg naar je examenlokaal.

Gebouw B + anatomiezalen + C028

 • De toegang tot de examenlokalen in gebouw B verloopt via de linker hoofdingang van de faculteit. In normale omstandigheden is dit de uitgang.
 • Bij slechte weersomstandigheden bereikt men de lokalen via de garage van gebouw B
 • De examenlokalen die beginnen met de letter B worden verlaten via de nooduitgang, ter hoogte van het secretariaat Manuele Therapie.
 • Anatomiezalen worden verlaten via de nooduitgang ter hoogte van de anatomiezaal.
 • C 028 via de hoofdingang van de faculteit.

Gebouw A

 • Toegang tot de auditoria via nooduitgang ter hoogte van de passerelle.
 • Na afloop van het examen verlaten studenten, na het aanbrengen van hun mondmasker, het auditorium via het podium. Vervolgens ga je via verdieping -1 met de trap opnieuw naar 0 en neem je de uitgang ter hoogte van de passerelle.

Gebouw G en H

 • Toegang tot de examenlokalen in gebouw H verloopt via de hoofdingang van het farmaceutisch instituut, gebouw H.
 • Bij afloop van het examen verlaten de studenten, na het aanbrengen van hun mondmasker het lokaal in de aangegeven richting. Dit verloopt via de nooduitgang op het einde van de gang in gebouw H waar de leslokalen en labo’s zich bevinden.

Auditoria TIK

 • Toegang tot de examenlokalen in gebouw K verloopt via de hoofdingang van gebouw K
 • Bij afloop van het examen verlaten de studenten, na het aanbrengen van hun mondmasker het lokaal in de aangegeven richting. Dit verloopt via de deur achteraan aud. TIK. Vervolgens volgen de studenten de aangegeven richting en verlaten ze het gebouw via de garage.

De bewaking opent iedere dag de gebouwen op de campus. De examentoezichthouder opent het examenlokaal. Ben je vroeg en is het examenlokaal nog niet open? Wacht dan op de komst van de toezichthouder en houd steeds 1,5m afstand van je collega-studenten. 

Bereikbaarheid en parking

Te voet, met de fiets of step

 • Wie te voet, per fiets of per step naar de campus komt, houdt voldoende afstand van andere weggebruikers.
 • In de fietsparkings: 
  • Ga niet gelijktijdig in de fietsenstalling, wacht tot andere VUB’er de fietsenstalling verlaten heeft vooraleer binnen te gaan.
  • Probeer in de mate van het mogelijk voldoende afstand tussen de fietsen te bewaren in de fietsenparkings.

Openbaar vervoer

 • VUB’ers pendelen vooral met het openbaar vervoer naar de campussen. Ook nu kan dit, mits de nodige voorzorgsmaatregelen. Wie met de trein, metro, tram en/of bus komt, volgt de instructies van de vervoersmaatschappijen.

Met de wagen

 • Eénrichtingsverkeer: om een vlotte doorstroom van het verkeer te verzekeren voorzien we dat alle gemobiliseerde voertuigen de campus binnenrijden via de slagboom Basic Fit.
 • Stewards kennen ter plekke parkeerplaatsen toe. Wanneer de parking volzet is, wordt deze afgesloten. 
 • Garage B wordt opengesteld voor studenten. Aan personeelsleden wordt verder gevraagd gebruik te maken van de externe parkeergelegenheden, zodat studenten vlot op de campus kunnen parkeren tijdens de examenperiode.
 • Externe parkeerplaatsen 
  • Green Energy Park in Zellik: makkelijk bereikbaar vanop de ring, nadien is er een groene wandeling langs de Bosstraat naar de campus. Deze afstandsparking wordt permanent beschikbaar.
  • Brussels Expo (Heysel): 1000 parkeerplaatsen op parking B (267 pl.) en T (718 pl.). Gratis toegang tot de parking Brussels Expo mogelijk met een downloadbare voucher. Natraject:
   • Villo! tot campus
   • MIVB: bus 14 richting Brussel-Noord
   • De Lijn: bus 820 Halte Brussel Expo (gelegen op Romeinse Steenweg) richting UZ Brussel

Meer weten over de diensten en faciliteiten op de VUB-campussen?


Campusfaciliteiten & openingsuren

Meer weten over examens in Coronatijden?


Back to campus