logo

Bereikbaarheid VUB campussen

De Vrije Universiteit Brussel heeft campussen in Elsene, Jette, Anderlecht, Gooik, Leuven en Diest. Daarnaast zijn er bijkomende leslocaties in Brussels City Campus.

Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

De Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus is gelegen in Elsene, op de grens met Etterbeek, Oudergem en naast zusteruniversiteit ULB.

Op deze groene campus hebben de faculteiten Sociale Wetenschappen & Solvay Business School, Letteren en Wijsbegeerte, Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie, Psychologie & Educatiewetenschappen, Recht en Criminologie, Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen, en Ingenieurswetenschappen hun thuishaven.

Daarnaast zijn hier onder andere het rectoraat, sociale diensten, restaurant, studentenkoten, socio-culturele en sportinfrastructuur gevestigd.

ADRES
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Bereikbaarheid Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus

Brussels Health Campus

Onze medische campus is gelegen in Jette, naast het UZ Brussel en omgeven door natuurreservaten (het Laarbeekbos, Poelbos en moeras van Jette-Ganshoren).

Dit is de thuisbasis van de faculteit Geneeskunde en Farmacie en een gedeelte van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie. De campus bevat ook verschillende faciliteiten voor leven en studeren: studentenkoten, sportinfrastructuur, restaurant, bibliotheek, studiebegeleiding…

ADRES
Laarbeeklaan 103
1090 Jette
Bereikbaarheid Brussels Health Campus

Brussels Photonics Campus

Op het Photonics Innovation Center vind je Hoogtechnologische platformen voor micro-optisch ontwerp in clean room condities en een volledig uitgeruste technologiehal voor geavanceerd prototyping.

ADRES
Vollezelestraat 46
1755 Gooik
Bereikbaarheid Brussels Photonics campus

Campus Coovi

Voor een verkorte educatieve master.

ADRES
Avenue Emile Gryson 1
1070 Anderlecht
Bereikbaarheid Campus Coovi

CVO De Oranjerie - Leuven

Voor een verkorte educatieve master.

ADRES
Kolonel Begaultlaan 1A/51
3012 Leuven
Bereikbaarheid CVO De Oranjerie - Leuven

CVO De Oranjerie - Diest

Voor een verkorte educatieve master.

ADRES
Boudewijnvest 3
3290 Diest
Bereikbaarheid CVO De Oranjerie - Diest

Brussels City Campus

Brussel is een droomlabo voor (toekomstige) wetenschappers en een ideale leerplek voor studenten. Via het initiatief weKONEKT.brussels dat de voorbije jaren werd uitgebouwd, verbinden we jou met de hoofdstad. Omgekeerd versterken we de Brusselse gemeenschap door onderwijs met, in en voor Brussel in te richten met onze diverse partners. Verbinding, samenwerking en cocreatie staan daarbij centraal. De VUB positioneert zich dan ook als een urbane universiteit die haar engagement en verantwoordelijkheid voor Brussel opneemt.

Naast de al bestaande VUB-campussen, verwelkomen we je op maar liefst 7 bijkomende leslocaties in het academiejaar 2020-2021.

Brussels City Campus