logo

Proeven van de universiteit

Een juiste studiekeuze voor het hoger onderwijs maken: niet evident. Hoe help je als leraar, directie of school je leerlingen net die opleiding kiezen die hun individuele slaagkansen verhoogt? De Vrije Universiteit Brussel staat voor je klaar. Met activiteiten, speciaal voor jouw leerlingen uit de derde graad, ontdekken ze wat het betekent om te studeren aan een universiteit. Soms speels, vaak interactief, steeds boeiend en leerrijk.

Wat zijn onze studiekeuzedagen?

Op 6 en 7 februari bieden wij jullie leerlingen tal van workshops aan, zo kunnen zij alvast eens proeven van wat hun toekomstige opleiding te bieden heeft. Als leerkracht schrijf je je leerlingen in, maar je kan per leerling kiezen voor een programma op maat van hun interesses. Zo krijgt elke leerling precies die informatie waar hij/zij naar op zoek is.

Bovendien kunnen jullie leerlingen tijdens 'Komt goed' van Erhan Demirci hun gevoel in onze aula eens opsnuiven. Erhan Demirci gunt jullie een blik achter de schermen van onze hoofdstad, onthult geheimen van de straat en vertelt op hilarische wijze hoe we als Vlaming het beste kunnen overleven in de banvan zijn grote liefde: Brussel.

Hoe ziet zo'n dag eruit?

De studiekeuzedagen bestaan uit 2 dagdelen. Afhankelijk van het programma dat je kiest, zal je dag ingepland worden.

9-10u: Onthaal

10-12u: Erhan Demirci 'Komt goed' - aula Q OF Workshop naar keuze

12-13u: Lunch

13-15u: Workshop naar keuze OF Erhan Demirci 'Komt goed' in aula Q

De inschrijvingen zijn inmiddels afgesloten. Registreer je hier en blijf op de hoogte van onze activiteiten.

Waar?

Vrije Universiteit Brussel

Pleinlaan 2

1050 Brussel

Wanneer?

6 en 7 februari 2020

9u - 15u