Ecoterian: save the planet, one meal at a time!

Wil jij graag jouw eetgewoontes aanpassen in het voordeel van het klimaat, maar heb je geen idee hoe je dat moet doen? Zou je graag willen bijleren over jouw bijdrage voor een duurzamere planeet? Heb je bovendien een smartphone? Dan ben jij de Ecoterian die we zoeken!

Je voedingspatroon heeft een enorme invloed op ons klimaat. Als milieubewuste VUB’er wil je dan ook graag letten op wat je eetMaar hoe pak je dat aan? Je dieet veranderen kan een hele uitdaging zijn. Zo stelden verschillende VUB’ers vast dat het helemaal niet zo simpel is om plantaardig (vegan) te leren eten. Vragen zoals: “Is vlees eten nu echt zo slecht voor het milieu?” “En melkproducten?” “En als je die niet meer eet, wat moet ik dan eten om gezond te blijven?” “Welke groenten eet ik in welk seizoen?” en nog een pak aan andere vragen hebben vaak geen duidelijk eenduidig antwoord.

Daarom besloten enkele VUB’ers om alle informatie te bundelen op één platform: Ecoterian. Op die manier speelt het project in op het tekort aan hands-on oplossingen voor mensen als jij die hun impact op het klimaat willen verlagen. Dankzij de begeleiding van de app kan ook jij op basis van je eigen vermogen een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van ons klimaat. Zo ondersteunt het programma je om je voedingspatroon al voor 70 procent te verminderen! Dat gebeurt op een wetenschappelijk onderbouwde manier, terwijl er voor gezorgd wordt dat je geconsumeerde dieet voldoet aan wat momenteel als een gezond voedingspatroon wordt beschouwd. Daarnaast vind je heel wat gratis recepten op de app die jouw milieubewuste voedingspatroon een lekkere boost geven. Heb je honger naar meer? Twijfel dan niet en sluit je bij Ecoterian aan!

Al deze keitoffe informatie wordt binnenkort gelanceerd op één geweldige app. Deze is volop in opbouw.

Kom in actie en help bomen planten

Om die geweldige app te kunnen lanceren is er natuurlijk budget nodig en hiervoor werd een crowdfunding actie opgezet. Een deel van de opbrengst ging op zijn beurt opnieuw naar een duurzaam doel: investeren in bomen. Afgelopen jaar 'verkocht' Ecotarian op die manier 250 bomen. En deze worden nu gepland, op 19 december in Aarschot. Wil jij graag gaan helpen? Steek je handen uit de mouwen en vul onderstaand form in, want Ecotarian heeft je nodig.

Je bent…
 • Een VUB’er die graag eigen negatieve klimaatimpact wil aanpakken

   
Je hebt…
 • Interesse in een duurzaam voedingspatroon
 • Een smartphone

   
What’s in it for you?
 • Gratis lekkere recepten
 • Informatie in verband met duurzaamheid en voeding
 • Tips om zelf aan de slag te gaan
 • Een roadmap naar bulkwinkels in Brussel

Inschrijven 

Gezocht: social media stagiair voor Ecoterian! 

Wil jij stage lopen in social media marketing? En wil je een echte impact hebben op het klimaat? Word dan stagiair bij Ecoterian en help mee met het uitwerken van de lancering van de Ecoterian applicatie en het bereiken van mensen via Facebook en Instagram! 

 

Bij Ecoterian werk je elke dinsdag in de co-working space van Start.VUB in het USquare (COVID-maatregelen toegelaten). 

  

Jij bent: 

- VUB student met een passie voor sociale media

- Geen onbekende met Photoshop 

- Beschikbaar vanaf eind januari (en voor minstens 3 maanden)  

Je hebt: 

- Gevoel voor design 

- De wil om content te creëren en te werken aan een echt impactvol project 

 

Interesse? 

Stel je nu kandidaat

Contactgegevens

Projectleider: Lise Vermeersch 

E-mail: Lise.Vermeersch@vub.be

Tel: 0472 31 15 24

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.