Praktisch

maandag, 27 mei, 2024 tot en met dinsdag, 28 mei, 2024 - 09:00 tot 18:00
VUB (Raadzaal)

Pleinlaan 5
Verdieping 4

1050
Elsene

Zakelijk tarief: 1200€ (BTW excl.); Als particulier: 350 € (BTW incl.)

Hoe kan jij de transitie naar een kimaatneutrale samenleving mee versnellen?

Tijdens dit tweedaagse klimaat bootcamp focussen we op de klimaatcrisis en welke stappen we kunnen zetten als bedrijf, NGO, stad of individu om de transitie te versnellen. Hiervoor gaan negen experten dieper in op de belangrijkste impactsectoren: energie, voeding, mobiliteit en gebouwen. En klimaatwetenschapper Professor Wim Thiery geeft een actueel overzicht van de klimaatproblematiek.  

Ontdek tijdens deze bootcamp:

  • Hoe de energie-, voedings-, gebouwen- en mobiliteitsector tegen hun grenzen aanlopen
  • Hoe je als bedrijf of organisatie vanuit een zinvol doel waarde kan maken of waardevol kan zijn met respect voor de planetaire grenzen 
  • Een transitie op weg is en welk proces hieraan verbonden is
  • En zoveel meer!

Ben jij een veranderaar? En wil je state-of-the-art kennis die nodig is voor een transitie meenemen als inspiratie? Dan is deze bootcamp voor jou! 

Deze interactieve tweedaagse is beperkt tot 20 deelnemers. Wees er dus snel bij!

Wie er tijdens de editie van mei niet bij kan zijn, kan zich inschrijven voor de volgende die zal plaatsvinden op 14 en 15 oktober. Deze zal ook doorgaan op de VUB Main Campus in Etterbeek en zal in het Engels gehouden worden.

Deelnameprijs:

  • Zakelijk tarief: 1200€ (BTW excl.) 
  • Als particulier: 350 € (BTW incl.)

Wat is inbegrepen in de prijs? 

  • Twee dagen vol expertise, workshops en begeleiding
  • Lunches en koffiepauzes 
  • Diner op maandagavond

Heb je een goede reden om deze prijs niet te betalen maar toch graag te willen meevolgen, contacteer ons dan gerust via house@vub.be. We willen je er graag bij! 

Programma & inschrijven

The House of Sustainable Transitions

Dit klimaatbootcamp is een initiatief van The House of Sustainable Transitions van de Vrije Universiteit Brussel. Hierin bundelen meer dan 200 wetenschappers en 44 professoren van 19 verschillende VUB-onderzoeksgroepen hun krachten in 1 groot netwerk om de overgang naar een duurzamere wereld te versnellen. 

Lees meer over The House of Sustainable Transitions
 

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact Ontvang uitnodigingen voor VUB's publieksactiviteiten