Praktisch

vrijdag, 11 oktober, 2024 tot en met zondag, 13 oktober, 2024 - 08:00 tot 20:00
KanaalGratis

CurieuCity, het nieuwe festival dat je niet mag missen, nodigt je uit om de boeiende wereld van kunst en wetenschap te verkennen, die Brussel het hele jaar door zal verbazen!

De eerste editie omvat vier unieke evenementen verspreid over vier verschillende wijken van de stad. Na de haltes in Molenbeek en vorst, is het tijd voor een derde stop langs het Kanaal, waar we je opnieuw uitnodigen om het hele weekend de stad te ontdekken met een rijk gevuld programma.

Op het programma staat een veelheid aan activiteiten, ontworpen voor een publiek van 0 tot 99 jaar! Voorstellingen, wandelingen, workshops, exposities, ervaringen en ontmoetingen met wetenschappers en kunstenaars wachten op je.

Wat CurieuCity echt speciaal maakt, is het gemeenschapsgerichte engagement, waarbij het programma telkens opnieuw wordt samengesteld in samenwerking met lokale partners en organisaties. Deze samenwerkingen verrijken de programmering met een diversiteit aan talenten en invalshoeken uit de gemeenschap. Samen bouwen we zo aan een dynamische ruimte van reflectie, ontdekking en co-creatie.

Ontdek het programma 

Over CurieuCity

CurieuCity is een nieuw kunsten- en wetenschapsfestival dat dit jaar neerdaalt in Brussel. 4 weekends op 4 verschillende locaties. Het festival biedt een hele reeks boeiende wetenschappelijke en artistieke activiteiten, deels in de openbare ruimte en in samenwerking met lokale initiatieven. 

CurieuCity wekt nieuwsgierigheid en verwondering over alles wat ons omringt! Het festival combineert het wetenschappelijk karakter van universiteiten met de ervaringsgerichte impact van kunst, pedagogie en sociaal-cultureel handelen. Elke editie van het festival behandelt een onderwerp geïnspireerd door de realiteit van de buurt waarin het plaatsvindt. Zo ontdekken we in Molenbeek de stad van de toekomst, gaat het festival in Sint-Gillis over het leven in Moeras Wiels en het waterbeheer in de wijk, en ligt in de Marollen de focus op mensen en de rol van (gevechts)sport in sociale cohesie.

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact Ontvang uitnodigingen voor VUB's publieksactiviteiten