Praktisch

donderdag, 18 april, 2024 - 19:00 tot 21:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Aula
Free of charge

Maak je klaar om tijdens geïnspireerd te worden door gerenommeerde sprekers zoals Sophie In't Veld, mevrouw Gloria Ghéquière, Mira Khalosi, Janneke Ronse, Saskia Bricmont en Hendrik Theunissen. Deze politici zullen verschillende aspecten van de Europese Unie belichten en haar koers naar een betere toekomst uitstippelen. Het debat, georganiseerd door Green Team VUB, is de ideale mogelijkheid om jouw stem te laten horen!  Duik in het hart van de Europese politiek, krijg onschatbare inzichten en ontgrendel het potentieel om jouw toekomst vorm te geven. Onthoud, jouw stem telt en jouw stem heeft de kracht om betekenisvolle verandering teweeg te brengen.

Om inclusiviteit te waarborgen, zal het hele evenement in het Engels worden gehouden, waarbij alle VUB-studenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze verrijkende ervaring. 

Mis deze buitengewone kans niet om in de wereld van de Europese politiek te duiken. Kom op tijd om de kans te grijpen om in contact te komen met recruiters voor stages en je weg te banen naar een prestigieuze carrière binnen het Europees Parlement.

Schrijf je in

Program

 • 19:00 - 19:30u : Maak kennis met de Europese Unie, waar tijdens de kennismaking belangrijke stagekansen binnen het Europees Parlement worden onthuld. Ontdek paden naar een lonende carrière terwijl experts exclusieve stagevooruitzichten presenteren die zijn afgestemd op studenten.
 • 19:30u- 20:30u: Laat jezelf onderdompelen in een prikkelend debat onder leiding van onze vooraanstaande sprekers. Duik in onderwerpen variërend van klimaatverandering tot internationale politiek, allemaal samengesteld om in resonantie te zijn met de interesses van onze levendige jeugdgemeenschap.
 •  20:30u- 21:00u: Netwerk met gerenommeerde sprekers en vertegenwoordigers van Europese stages tijdens een interactieve sessie. Grijp deze gouden kans om brandende vragen te stellen, stage mogelijkheden te verkennen, en betekenisvolle verbindingen te smeden onder het genot van heerlijke hapjes en verfrissende drankjes.

Panel 

Moderator: Katarina Agius

 • Gloria Ghéquière (Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten)
 • Mira Khalosi (Open VLD)
 • Saskia Bricmont (Groen)
 • Hendrik Theunissen (NVA)
 • Sophie Int’ Veld (VOLT)
 • Janneke Ronse (PVDA)
 • Stages en recruiters van het Europees Parlement

  Register here

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact