Praktisch

donderdag, 18 april, 2024 tot en met zaterdag, 20 april, 2024 - 09:00 tot 22:00
Lamot

Van Beethovenstraat
8-10

2800
Mechelen

€0 - €95

Een brug tussen wetenschap en praktijk

Tijdens het Facts to Act festival brengt het Hannah Arendt Instituut wetenschappers, beleidsmakers, professionals en burgers samen rond tafel. Op die manier laten ze diverse meningen klinken, en stellen feiten en daden centraal. Het ultieme doel? Praktische oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen. Denken en handelen, en dat gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Kom meepraten, denken en doen. Op donderdag 18 april organiseert het Hannah Arendt instituut een betalend programma voor professionals, op zaterdag 20 april gooien ze dan weer de deuren open voor het brede publiek. 

Wat kan je verwachten? 

Net zoals vorige edities voorziet het Hannah Arendt instituut een  een rijkelijk gevuld programma vol lezingen, panelgesprekken en interactieve workshops. Zaterdagavond brengt Theater Malpertuis Amor Mundi tot leven op de planken. 

Bekijk het programma en schrijf je in

Over het Hannah Arendt Instituut

Onze diverse en snel veranderende maatschappij biedt ons grote kansen en stelt ons tegelijk voor concrete uitdagingen. Het Hannah Arendt Instituut wil daarop inspelen en meewerken aan een stabiele samenleving, waarin iedereen zich betrokken voelt. Dat doen het door de wetenschappelijke kennis over burgerschap, stedelijkheid en diversiteit te verbinden met inzichten en ervaringen van beleidsmakers, organisaties en burgers.

Het Hannah Arendt Instituut werd opgericht door de Vrije Universiteit Brussel, UAntwerpen en de stad Mechelen. Ondertussen sloten ook KULeuven, UGent en UHasselt zich aan bij het samenwerkingsverband. Zowel de Vlaamse Overheid als verschillende partnerorganisaties ondersteunen onze werking. Door expertise en kennis te verenigen willen we samen impact hebben.

Naar de website van het Hannah Arendt Instituut

 

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact