Praktisch

woensdag, 14 februari, 2024 - 13:30 tot 15:30
Studentenhuisvesting

Nieuwelaan
149

1040
Brussel

Inschrijving tot 

Na het succes van vorig jaar, waarbij 120 bomen dankzij enthousiaste vrijwilligers een grond vonden op de campus, keert het Brusselse initiatief Bûûmplanters terug. Dit jaar zijn er 485 bomen en struiken voorzien voor aanplanting langs de Nieuwelaan, onder deskundige begeleiding. Jouw bijdrage is enorm waardevol en wordt zeer op prijs gesteld: je bent welkom! 

Het aanplanten van bomen op de VUB-campus biedt veel voordelen:

  • Esthetische en klimatologische verbeteringen: Door het toevoegen van meer groen, struiken en bomen wordt de campus niet alleen visueel aantrekkelijker, maar draagt het ook bij aan een gezonder en koeler klimaat. Dit is gunstig voor studenten, medewerkers en omwonenden.
  • Keuze voor duurzaamheid: Er wordt gekozen voor inheemse, klimaatbestendige plantensoorten. Deze dragen bij aan de versterking van de stedelijke biodiversiteit.
  • Ecologische voordelen: Planten zoals Gelderse roos, sleedoorn en meidoorn bloeien en dragen bessen in verschillende seizoenen. Dit biedt een waardevolle voedselbron voor insecten en vogels.
  • Culinaire meerwaarde: Voor mensen bieden de bessen van de sleedoorn een extra voordeel. Na een jaar te hebben getrokken in gin of jenever, vormen ze de basis voor een smaakvolle likeur, bekend als 'sloe gin'. Dit versterkt de band tussen natuur en cultuur op de campus.

 

Extra: gratis cursus wintersnoei van fruitbomen op 6 maart

Dit jaar zetten we onze groene inspanningen voort met een professionele cursus wintersnoei op de VUB Main Campus, georganiseerd in samenwerking met Bûûmplanters. Deze professionele cursus biedt je een unieke kans om direct praktische vaardigheden op te doen in het snoeien en verzorgen van bomen en planten.

De dag start op 6 maart met een theorieles van 10u tot 12u, waarna je in de namiddag, van 13u tot ongeveer 15u of 16u, hands-on ervaring opdoet in de boomgaard. Onder de deskundige leiding van Eddy Vets wordt dit een waardevolle en leerrijke ervaring.

Meld je aan door te mailen naar thomas.matei@buumplanters.be en ontvang alle benodigde informatie over deze cursus.