Praktisch

woensdag, 8 mei, 2024 - 13:00 tot 18:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Gebouw i
Gratis

Ontdek jouw passie voor de richting Handelsingenieur

Ben je een laatstejaarsstudent in het secundair onderwijs en heb je altijd al gedroomd van een carrière als handelsingenieur? Dan is de Solvay Scholarship Cup precies wat je zoekt! Deze unieke businessgame biedt een voorproef van deze opleiding en is speciaal ontworpen om jouw passie voor het vak te ontdekken. Het is een uitstekende kans om gelijkgestemde studenten te ontmoeten.

Wat is de Solvay Scholarship Cup?

De Solvay Scholarship Cup is een wedstrijd georganiseerd door Initiatiefgroep Solvay & Solvay Kring, gericht op laatstejaarsstudenten uit het middelbaar onderwijs die Handelsingenieur willen studeren aan de Solvay Business School van de Vrije Universiteit Brussel. Je hebt geen economische voorkennis nodig om deel te nemen.

Hoe werkt het?

De Solvay Scholarship Cup bestaat uit drie rondes. De eerste ronde is de “wiskundige ronde” waar je getest wordt op je analytisch vermogen. Een wiskundeknobbel hebben hoeft zeker niet! Tijdens de tweede ronde kom je in aanraking met bedrijfswetenschappelijke onderwerpen in de “economische ronde”. Tijdens de laatste ronde krijg je een businesscase voorgeschoteld van één van onze gerenommeerde partners.

Deze rondes zijn specifiek ontworpen voor zesdejaarsstudenten. Wees gerust, je zult wellicht verrast zijn door de hoeveelheid kennis die je bezit!

Waarom deelnemen?

Door deel te nemen, maak je kans op een uitzonderlijke prijs en onderga je een bijzondere ervaring die je zal voorbereiden op je studie als handelsingenieur. De drie gelukkige winnaars ontvangen een volledige vergoeding voor het inschrijvingsgeld van hun eerste jaar als handelsingenieur aan de Solvay Business School. Grijp deze gelegenheid aan om een vliegende start te maken richting een succesvolle toekomst in dit vakgebied.

Programma:

13:30: Onthaal

14:00: Wiskundige ronde

15:00: Economische ronde

15:45: Business Case

17:00: Pitch voor de jury

18:00: Receptie met hapjes

Waar en wanneer?

De Solvay Scholarship Cup wordt gehouden in gebouw I op de VUB Main Campus Etterbeek en staat gepland voor 8 mei 2024, van 13:00 tot 18:00 uur.

Schrijf je in

Schrijf je via onderstaand formulier in om jouw deelname te verzekeren en zodat we je op de hoogte kunnen houden van alle praktische informatie. 

Schrijf je in

14 + 6 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact