Praktisch

woensdag, 8 mei, 2024 - 13:00 tot 14:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Lounge, Ground Floor VUB Resto
Gratis

Inhuldiging van verzetspad

Wanneer de vrijheid in gevaar komt, is verzet belangrijk. Die les hebben ontelbare verzetsmensen uit de tweede wereldoorlog ons geleerd. Ook nu komen wereldwijd mensen op tegen ideologieën, machthebbers en oorlogsvoerders die burgers de vrijheid ontzeggen. Om de verzetsmensen uit het verleden én het heden te eren, herdoopt de VUB een van de paden op haar Main Campus tot Verzetspad, met erkenningsplaten voor verzetsmensen van gisteren en vandaag. Want aan hen hebben wij allemaal onze persoonlijke vrijheid te danken. 

Programma

Viering van vrijheid en verzet: 13u00-14u00

  • Welkom door moderator Rik Röttger (VUB CAVA)
  • Uitleg over de rol van ULB in het verzet door prof. Nel de Mûelenaere, leerstoelhouder Sporen van het Verzet
  • Toespraak Henri Heimans
  • Toespraak student Brent Huygh
  • Speech Jan Danckaert (rector VUB)
  • Moorsoldatenlied
  • Inhuldiging verzetspad

Schrijf je hier in

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact Ontvang uitnodigingen voor VUB's publieksactiviteiten