Praktisch

donderdag, 11 april, 2024 tot en met zaterdag, 13 april, 2024 - 14:00 tot 18:00
Le bistro

Wemmelse Steenweg
281

1090
Jette

Deze workshop, geleid door burgers voor burgers en met artistieke inbreng als onderdeel van Imagine ArtScience's bijdrage aan de satellietevenementen van het New European Bauhaus 2024, vindt plaats in het hart van de Jette-gemeenschap. 

Tijdens deze levendige workshop zal een eens leeg canvas worden omgezet in een tapijt van lokale gevoelens. Burgers van alle leeftijden worden begeleid bij het creëren van een uniek gemeenschapskunstwerk, waarbij iedereen een penseelstreek, een regel poëzie, een gedurfd schetsje of een vleugje kleur toevoegt. 

Samen zullen ze een visueel en literair mozaïek weven dat de geest van hun collectieve ervaringen vastlegt. Dit gemeenschappelijke meesterwerk zal groeien met elke bijdrage en uiteindelijk transformeren tot een uniek symbool dat de diverse stemmen, talen, dromen en aspiraties van de deelnemers belichaamt. Het wordt niet alleen kunst, maar ook een levend gesprek in kleur en tekst, een document van de hartslag van de gemeenschap

Sluit je aan bij dit bijzondere café en kunstworkshop om de Imagine ArtScience tentoonstelling te starten in het hart van Jette.

Meer info

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact