Student Refugee Programme

 

Student Refugee Programme wil kandidaat-studenten een eerlijke kans geven om hun studies aan te vatten of voort te zetten door hen de nodige begeleiding en steun te bieden voor en tijdens hun studies.

Tot nu toe hebben meer dan 700 vluchtelingen zich aan de VUB aangemeld. De meesten van hen komen uit Syrië, Palestina, Turkije en Irak, en studeren in Engelstalige masterprogramma's, vooral in Sociale Wetenschappen & Solvay Business School, Ingenieurswetenschappen, Talen en Geesteswetenschappen.

Het unieke van het programma voor studentenvluchtelingen ligt in de principes die eraan ten grondslag liggen: de individuele opvolging van studenten, rekening houdend met de complexiteit van hun situatie, met diversiteit en openheid als kern

Contacteer ons voor meer informatie en begeleiding over studiemogelijkheden aan de VUB

Geïnteresseerd? Studeer aan de VUB in het Engels of het Nederlands

Students refugees_S_2160229087

InCAMPUS Preparatory Track

Het InCampus programma is een van de bijkomende initiatieven van de VUB om de toegang tot het hoger onderwijs voor vluchtelingen te vergemakkelijken door hen de nodige begeleiding en ondersteuning te bieden om aan alle administratieve en academische vereisten te kunnen voldoen en zich volledig voor te bereiden op de inschrijving voor een van de opleidingen aan de VUB.

Onmiddellijke inschrijving aan de universiteit is niet altijd mogelijk omdat studenten niet altijd voldoen aan de vereiste taalvereisten in de onderwijstaal van de academische opleiding en begeleiding en ondersteuning nodig hebben om zich volledig voor te bereiden en vertrouwd te geraken met het Vlaamse onderwijssysteem en het studentenleven aan de VUB.

Aanmeldingen voor het academiejaar 2022-2023 zijn nu GESLOTEN

Scholars at Risk Programma

In 2011 sloot de VUB zich aan bij het Scholars at Risk netwerk (SAR). We zijn er vast van overtuigd dat het onze plicht is als speler binnen de civiele maatschappij in België, Europa en de wereld om bedreigde academici te beschermen en de academische vrijheid te verdedigen.

Tot nu toe heeft de VUB zich ontfermd over vier academici in risicosituaties. Alle vier hadden ze een verschillende persoonlijke en academische achtergrond. Ze waren opgenomen in onderzoeksgroepen in verschillende faculteiten en departementen: Ingenieurswetenschappen, Onderwijswetenschappen en Wetenschappen.

Photo 15 ScholarsatRisklogo.2

Vluchtelingenprogramma

International Relations Office
Pleinlaan 5
1050 Elsene
Meer info