Op 21 mei 2022 vierde Credimo, een Belgische levensverzekeringsmaatschappij, haar vijftigjarig bestaan met een jubileumfeest. Credimo, zelf sponsor, vroeg de 400 gasten geen geschenken mee te brengen maar te kiezen voor een gift voor het VUB onderzoek naar viro-immunotherapie. Een nieuwe therapie die hoopvolle resultaten boekt voor de behandeling van kanker.

Het Viro-immunologieteam onder leiding van prof. Joeri Aerts richt zich op de ontwikkeling van nieuwe virotherapieën. Hierbij worden ziekteverwekkende virussen omgevormd tot machientjes die in staat zijn om kankercellen te doden en op die manier belangrijke bondgenoten zijn in de strijd tegen kanker. Het team maakt deel uit van de Neuro-Aging & Viro-Immunotherapy research group van de VUB. 

Dankzij het engagement van Credimo en haar gasten werd een bedrag van 15.880 euro ingezameld. Een fantastisch resultaat waarmee het onderzoeksteam essentiële apparatuur kan aankopen voor verder onderzoek. Het gaat specifiek over de Echo Revolve microscoop die zuivere beelden kan maken van tumorcellen die sterven onder invloed van onze oncolytische virussen. Daarnaast zal het team ook kunnen visualiseren hoe haar nieuwe vaccins gebaseerd op RNA-nanopartikels worden opgenomen door immuuncellen. Bovendien zal de microscoop hen toelaten om op een eenvoudige manier informatie te collecteren, te bewerken en te gebruiken voor onder andere lessen, presentaties en publicaties. 

Op de foto: Marc Neyens (CFO) – J. Van Nieuwenhuysen (CEO)  - Prof. Joeri Aerts (VUB).

Wat u geeft aan de VUB krijgt u terug.