Fietstocht naar de hoop



Wanneer Luc opzoekwerk deed over de spieraandoening, ontdekte hij al snel het baanbrekend onderzoek naar gentherapie van prof. dr. Thierry VandenDriessche en prof. dr. Marinee Chuah aan de VUB. Gentherapie boekt steeds meer successen in klinische studies naar erfelijke ziekten. Helaas is tot op heden nog geen veilige toenadering van gentherapie voor DMD beschikbaar.



Al 16.000 euro ingezameld voor gentherapie



Het VUB-team o.l.v. prof. dr. Thierry VandenDriessche en prof. dr. Marinee Chuah voert al meer dan 10 jaar baanbrekend onderzoek naar gentherapie als behandeling van DMD. Zij zijn op de goede weg om de ziekte op een dag wél te kunnen genezen. Maar daar zijn nog veel studies voor nodig. En die vragen niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Hoe sneller het onderzoeksteam de laatste puzzelstukken bij elkaar kan leggen, hoe sneller er onschuldige levens kunnen gered worden.



Luc’s voorgaande fietstochten brachten al zo’n 16.000 euro op om de nodige financiële zuurstof te schenken aan het onderzoeksteam. Een fantastisch resultaat! Bovendien staat hij hiermee alweer een stap dichter bij de oprichting van een fonds om het onderzoek naar DMD op lange termijn te financieren. 

Het startschot van zijn fietsavontuur wordt gegeven op 14 augustus 2022 om 11u in Wevelgem. Helemaal alleen, maar met een ijzersterk doorzettingsvermogen zal Luc vijf landen doorkruisen. Op 11 september hoopt hij aan te komen in Vaticaanstad in Rome. 



"Als er met deze actie ook maar één leven van een patiënt met Duchenne gered wordt, zullen mijn fietstochten meer dan de moeite waard zijn geweest."



De VUB gemeenschap wenst Luc veel moed, kracht en positieve energie toe! 



Wie Luc zijn tocht wil volgen en hem wil aanmoedigen kan dat via Facebook (Cycling against Duchenne) of op www.cyclingagainstduchenne.be 

En wie zijn of haar steentje wil bijdragen aan het onderzoek naar gentherapie kan dat doen met een gift op het VUB rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 met mededeling GIFT PR13. Vanaf €40 bezorgt de VUB Foundation u volgend jaar een fiscaal attest waarmee u 45% van uw gift kan recupereren. 



Meer info over de VUB Foundation vindt u op: www.vubfoundation.be



Foto van Joerie Dewagenaere.