Deze week: het VUB restaurant. Samen werken er 29 mensen. Reken daar nog eens 18 studenten bij en je hebt het team dat de VUB-gemeenschap elke dag ongeveer 1.500 maaltijden serveert. Met een glimlach. En met de wens zich voortdurend te verbeteren en te innoveren. Deze sterke dienst maakte het VUB restaurant zo tot een voorbeeld onder de duurzame grootkeukens. Zie hiervoor ook het VUBtoday-artikel over de vegan-maaltijden. Een van de primeurs was de lancering van de wormburger twee jaar geleden. We vroegen het resto-team of ze zelf wel al eens zo’n burger hebben geproefd.

De vraag: « Heb jij al een wormburger gegeten?»
 
De antwoorden:
 
Dina SCHELFHOUT: Nee.Ik lust dat niet.
 
Vanessa DE PETTER: Neen, ach neen, alleen al het idee, nee!
 
Jolien   QUINTEYN: Neeeen Neehhh (giechelt).
 
Carine   DEWOLF: Neen, nog niet, het is niet zo mijn ding (lacht)… nee nog niet geprobeerd, eigenlijk.
 

De vraag: « Heb jij al een wormburger gegeten?»
 
De antwoorden:
 
Leen CLEYMANS: Ja, ik heb er van geproefd. Ik heb hem niet volledig opgegeten, maar ik heb er wel van geproefd. Het smaakt zoals een gewone groenteburger maar daar zitten blijkbaar ook gemalen Buffalo wormen in.
 
Christine GEERTS: Neen. Ik lust dat niet. Het gedacht alleen al, wormen!
 
Hilde VAN BERLAMONT: Neen, nog nooit. En het zal ook nooit gebeuren. Ik vind dat vies!
 
Leonila ANSULA: Ja, één keer. Het was lekker, werkelijk goed. Het had de smaak van kip.
 
Mark ZAJUSZ: Ja, één halve wormburger. Het viel best mee. Het had geen speciale smaak, het smaakte naar groenten eigenlijk.
 
Geert VANDER PUTTEN: Ik heb het geproefd, maar niet opgegeten. Zo extra lekker is dat ook niet, vind ik. Sommige mensen lusten het graag, sommigen moeten er niet van weten.
 
Gerd LECOCQ: Neen nog niet. Misschien eet ik het in de toekomst wel eens maar nu nog niet.
 
Robert DESMET: Ik heb dat nog niet gegeten. Ik weet niet waarom.
 
Evi DE COSTER: Neen. Neeeeen. Dat zegt me ook echt niks. Neen.
 
Greet VERHOEVEN: De wormburger heb ik al gegeten en ik vond hem vrij lekker. Maar insecten per stuk eten, daar ben ik geen fan van.
 
Gregory DE JONGHE: Ik heb er al eentje geprobeerd, ja. Ik lust het niet, helaas niet. Het heeft een zeer melige structuur, en is niet aangenaam in de mond. Het is geen vlees.
 
Roland   CORNELIS: Ik heb dat nog niet gegeten. Ik heb er wat schrik voor om dat te eten. Moest ik niet weten wat erin zit, dan zou ik het wel eten. Maar als ze op voorhand zeggen dat er insecten in zitten, dan heb ik het er wel moeilijker mee.
 
Nadia BOSMAN: Nee. Nee (lacht). Dat zegt me zo niets. Als ik het niet zou weten, zou ik het wel eten. Meestal als ze de wormburgers hier geven, dan ben ik er niet die dag.
 
Philippe MERCKX: Ik heb al eind 2014 wormburgers gegeten en ook andere insecten. Het smaakt eigenlijk redelijk neutraal, een beetje naar popcorn of naar noten. Het is zeker best te doen.