Julie Bussche is vice voorzitter van de studentenraad en één van de trekkers van het event, zij geeft meer uitleg. 
 
Waarom hebben jullie ervoor gekozen om de week van de student te organiseren? 
De zichtbaarheid van de Studentenraad is de afgelopen jaren merkelijk verbeterd. Met de huidige studentenraad willen we op deze ingeslagen weg verdergaan. Een van onze beleidspunten bestaat erin nog meer in interactie te treden met de studenten om hun feedback en suggesties mee te nemen in beslissingen en voorstellen. Deze week is voor ons de perfecte manier om de studentenraad tot bij de student te brengen. Door het diverse programma hopen we voor iedere student iets aantrekkelijks aan te bieden en krijgen we input van een zo divers mogelijke groep.
 
We willen tegelijkertijd ook studenten die overwegen om zich volgend jaar kandidaat te stellen voor de studentenraad aanmoedigen, informeren en vooral enthousiasmeren. We merken immers dat veel studenten niet goed weten wat het inhoudt om lid te zijn van de studentenraad en het onbekende schrikt af. Als we op een ludieke manier onze werking tot bij hen kunnen brengen zal de stap om op te komen als kandidaat verkleinen.
 
De timing van jullie event is niet toevallig neem ik aan?
Nee dat klopt. We hebben gekozen om het event te laten plaatsvinden wanneer de kandidaatstellingsperiode start. Studenten kunnen dus meteen hun woorden in daden omzetten en zich kandidaat stellen.
 
Vorig jaar hadden jullie ‘de week van de studentenraad’ op poten gezet. Wat is er anders dit jaar? 
We hebben de activiteiten van vorig jaar voor een deel behouden. De ‘bubble soccer’ bijvoorbeeld was zo’n succes dat we niet anders konden dan deze activiteit te laten terugkomen. Natuurlijk zijn er ook een aantal nieuwe activiteiten. Zo hebben we nu per campus een infosessie voorzien en zal er een open vergadering in het SBC plaatsvinden. Eigenlijk zijn al onze vergaderingen open voor de studenten, maar toch zien we niet vaak mensen verschijnen. Met deze open vergadering willen we de drempel voor de studenten verlagen en hopen we hen een beter inzicht te geven over hoe het eraan toegaat tijdens zo’n vergadering.
Daarnaast is ook de naam veranderd. We willen in deze week niet alleen de studentenraad, maar alle VUB-studenten in de spotlight zetten.
 
Jullie hebben er dit jaar voor gekozen om het centrum onveilig te maken met VUBrusselt. Wat mogen we verwachten? 
Naast de informatieve activiteiten hebben we dit jaar ook een grote activiteit in het centrum van Brussel op poten gezet. We willen de VUB-studenten de stad in krijgen en hopen met deze activiteit alvast een eerste stap te zetten.
Studenten kunnen vanaf 17uur starten met het stadspel ‘Brusseleir’, vanaf 19u is er een foodmarket voorzien en nadien staan er optredens op het programma. VUB-personeel is vanaf 17u welkom op de ‘after work drink’.
We grijpen die avond ook onze kans om onze standpunten in verband met het openbaar vervoer in Brussel over te maken aan Pascal Smet.
Er worden partybussen van en naar de campussen voorzien van 18u30 tot 3u30, dus het gebrek aan openbaar vervoer kan alvast geen excuus zijn om niet af te zakken.
 
Jullie hebben ook de rector en vice rector kunnen strikken om deel te nemen aan een brunch.
Ja dat klopt. Op vrijdag hebben we in samenwerking met de Studiekring Vrij Onderzoek een brunch met rector Caroline Pauwels en Vice rector Jan Danckaert georganiseerd. Een mooie kans voor onze medestudenten om in gesprek te gaan met hen. Wie er niet bij kan zijn of te verlegen is om zijn vraag te stellen kan ons vooraf zijn/haar vraag doorsturen.
 
Meer informatie en het volledige programma kan je vinden op MY.VUB