De Go Abroad Fair op 13 oktober 2022 was een groot succes, met zo'n 400 bezoekers die langskwamen op de beurs en de infosessie bijwoonden. Naast de International Relations office van de VUB, waren er zo'n 15 stands met advies en informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in een studie, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. De infosessies waren ongelooflijk populair en omvatten presentaties van verschillende collega’s van de International Relations office, waarin de mogelijkheden voor studenten om naar het buitenland te gaan werden toegelicht. De fysieke infosessie op 13 oktober op de Go Abroad Fair was volgeboekt, maar als je toch de mogelijkheden wilt ontdekken, kun je deelnemen aan de online infosessie op vrijdag 14 oktober van 12:00-13:00 uur via deze link

Tijdens de Fair was er een kans om een interrailpas te winnen, en enkele andere prijzen voor runners-up. Het idee achter de interrail pass is om studenten aan te moedigen die eerste internationale stappen te zetten, om de drempel naar een gloednieuwe ervaring te verlagen, maar wel op een duurzame manier (namelijk met de trein). 

Naar het buitenland gaan tijdens je studie is een gemakkelijke, vriendelijke manier om je weg te vinden in de wereld, letterlijk. De ervaringen die je als student opdoet tijdens een studie of stage in het buitenland zijn ongeëvenaard en spannend. Het is een kans om je taalvaardigheden te verbeteren, vrienden te maken in het buitenland en verschillende culturen te ervaren, en natuurlijk toerist spelen! Financiële zorgen moeten geen probleem zijn, want de VUB beheert verschillende beurzen en stipendia voor studies in het buitenland en biedt extra financiering via sociale diensten (bv. een internationale toelage). Partnerinstellingen worden ook geselecteerd op basis van de ondersteuning die ze studenten bieden (sociaal-psychologisch, enz.).

Wil je meer weten over studeren, stage lopen of vrijwilligerswerk in het buitenland en heb je de Go Abroad Fair aan de VUB gemist, neem dan contact op met je faculteitscoördinator, kijk voor meer informatie online, of neem contact op met de International Relations office (exchange.outgoing@vub.be).