Ik heb net mijn doctoraatsthesis afgelegd. Nu ga ik reizen.
“Hallo. Ik ben Roselien Pas. Ik heb aan de VUB kinesitherapie gestudeerd en ik heb net mijn doctoraatsthesis afgelegd. Toen ik achttien was en een universiteit moest kiezen was ik eerst ingeschreven aan de KULeuven. Maar de eerste twee weken daar vielen zo hard tegen! We waren met wel vijfhonderd studenten. Het was er dringen en in de aula moest je op de trappen zitten om de lessen te kunnen volgen. Dat was niets voor mij. Toen ben ik naar de VUB gekomen. Deze universiteit is kleiner en daardoor is het contact met de docenten veel makkelijker. Ik ben heel blij met de keuze die ik gemaakt heb. Bovendien doet de VUB ook echt wel wat ze zegt te doen: je opleiden tot een kritisch mens, tot een kritische wetenschapper. Dat heb ik altijd gemerkt. Ik heb ook de kans gekregen om mee de opleiding kinesitherapie te hervormen. Je maakt dus snel deel uit van het team. Dat is heel plezant.
Ik ga absoluut geen praktijk als kinesist beginnen, maar voor de rest laat ik alle opties open. Een academische carrière is een mogelijkheid. Of in het bedrijfsleven gaan en daar aan projectmanagement doen en mensen aansturen en begeleiden… Dat zou me wel liggen. Uit Nederland kreeg ik al een aanbieding om de opleiding kinesitherapie te coördineren.
De komende maanden ga ik reizen: alleen met mijn rugzak. De eerste stop is Bangkok. Ik heb een vriendin die daar al twee jaar woont. Vandaaruit reis ik verder: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam. Ik heb bewust de keuze gemaakt om na mijn doctoraat even een pauze in te lassen. Het is erg belangrijk om soms even stil te staan voor je een belangrijke keuze moet maken. Daarom doe ik dit.”
Afgebeeld: Roselien Pas: ‘De VUB leidt je op tot een kritische wetenschapper.’
Naar aanleiding van 50 jaar VUB gaf prof. dr. Martina Temmerman haar studenten voor het vak Inleiding tot de journalistieke genres de opdracht kleine portretjes te maken van mensen op of rond de campus. De opdracht Humans of the VUB leverde een leuke ‘snapshot’ van de universiteit op - een dwarsdoorsnede van het leven op en rond de campus anno 2019/20.