NULL
Een sector in beweging:
Generations is meer dan een doorsnee talk-and-drink. De aftrap van de avond vol feestelijkheden werd gegeven in de U-residence, met een debat rond beweging en de toenemende rol van technologie binnen de sector. Panelleden Eva Swinnen, Kris Decoorde en Kevin De Pauw namen diverse innovatiestromen in de bewegingssector kritisch onder de loep, van gezelschapsrobots in de ouderenzorg tot sporten met virtual reality.
De teneur van het debat is optimistisch. “Stilstand is achteruitgang”, luidt het bij Kris Decoorde van Sport Vlaanderen. VUB-professor Eva Swinnen onderschrijft deze stelling, maar waarschuwt wel voor een ‘technology first’ reflex: “Nu vertrekt men soms vanuit een omgekeerde redenering. Eerst maakt men het toestel, om te laten zien wat men allemaal kan, om daarna pas te kijken of de technologie wel optimaal is voor patiënten.”
Wat eten we vandaag...
Het debat kan al rekenen op een volle zaal, maar dat is slechts een voorbode voor de reusachtige toestroom in de loop van de avond. De talrijke aanwezigheid komt niet als een verrassing voor de gegadigden. “Het is een traditie aan de faculteit. We hebben stuk voor stuk fijne herinneringen aan onze studies en het is dan ook fijn om je vrienden terug te zien en plezier te maken zoals we dat vroeger deden”, zegt alumna Kaat Van Cauwenbergh met een glimlach.
De LK-familie kan naast goed gezelschap ook rekenen op een stevige maaltijd en een gezellig glaasje. Op het menu staat spaghetti bolognaise - al dan niet veggie - en de biertjes en cocktails vloeien rijkelijk. Het samenbrengen van oud-studenten en alumni is al een nobel doel op zich, maar de organisatoren gaan nog een stapje verder: met een tombola zamelen ze geld in voor het Paul De Knop fonds, om zo onderzoek naar levensreddende immunotherapie te ondersteunen.
Benieuwd naar de foto's? Neem dan snel een kijkje op de Flickr-pagina van de VUB!
LK-alumni in de kijker
Zoveel oud-studenten op één plaats, het zou zonde zijn om daar geen gebruik van te maken. Drie LK-alumni stappen even weg van de rumoerige feestdrukte om te reflecteren over hun opleiding en de impact die hun tijd aan de VUB gehad heeft op hun latere carrière.
Bart Geelen, projectmanager en directeur sportkaderopleidingen voor de Vlaamse Judofederatie, is als eerste aan zet. “Het mooie aan deze faculteit - en de Vrije Universiteit Brussel - is dat je hier geen nummer bent. Professoren en assistenten begeleiden je bij elke stap op de weg. Daar komt nog eens bovenop dat het studentenleven barst van het jong engagement. Mogelijkheden genoeg om aan te leren hoe je een evenement op poten zet of een projectteam kan aansturen.”
Eenzelfde enthousiasme vinden we terug bij kinesitherapeute Stéphanie Michel. “Zonder mijn opleiding had ik mijn job niet naar behoren kunnen doen. Daarbij zijn het vooral de praktijklessen en stages die mij gemaakt hebben tot de kiné die ik vandaag ben. Je komt meteen in aanraking met de problemen en vraagstukken waarmee je later geconfronteerd zal worden. Het familiegevoel aan de faculteit is een mooie bonus.”
“Je maakt hier vrienden voor het leven”, vertelt Tom Van Iseghem terwijl hij een blik werpt op de mensenmassa aan de U-Residence. Wat hem betreft is dat een belangrijk, maar geenszins het enige verkooppunt voor een opleiding aan de faculteit: “Ik heb een fijne en brede vorming genoten. Ik werk nu als consultant trainer voor 3P - een bedrijf dat diverse soorten software ontwikkelt - en kan toch wel zeggen dat de focus op menselijke interactie en analytisch denken onmisbaar is gebleken.”