De VUB heeft 1.697 euro ingezameld voor Brussel Helpt, de jaarlijkse solidariteitsactie van stadsomroep Bruzz, waar heel veel Brusselse instellingen aan mee doen. Dit jaar gaat het ingezamelde bedrag naar Kinumai, een organisatie die ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking. De restaurants van de VUB in Etterbeek en Jette deden enthousiast mee en strooiden maar liefst 75 kilo gemalen kaas over al die bolo’s.

De twee VUB-restaurants maakten het VUB-ers gemakkelijk om deel te nemen. Bestellen en de benen onder tafel schuiven, dat was het. Maar het werd dan ook volop gedaan. Voor elke bord spaghetti, ging er 1 euro naar het goede doel.

In het resto van Etterbeek konden 1.345 bezoekers zich te buiten gaan aan maar liefst tien verschillende spaghetti ’s; twee soorten per dag. Het aanbod varieerde van de ordinaire spaghetti bolognaise tot een spaghetti met pompoen of van een carbonara tot eentje met groenteroomsaus. In totaal werd er ongeveer 350 liter saus bereid, 65 kilo kaas en 320 kilo gekookte pasta.

Het resto in Jette deed even goed haar best en verwelkomde 352 eters tijdens de Grote Spaghettislag. De koks kookten daar veertig kilo pasta, vijftig liter vegetarische bolognaise, tachtig liter bolognaisesaus met vlees en raspten over dat alles tien kilo kaas.

De Brussel Helpt actie leverde dit jaar in zijn geheel 48.460 euro op voor Kinumai. Dit jaar was het de vijfde editie die Bruzz organiseerde.