Op maandag 28 maart duikt Science Bar Brussel in de wetenschap achter duurzaam eten. Met Lise Vermeersch (VUB, Ecoterian), Evelien Mertens (EhB, Voedings- en dieetkunde) en Steven De Hertog (VUB, klimatoloog). Gemodereerd door Sven Pichal (Radio 2).

Op 26 maart 2022 valt de 'Country Overshoot Day' voor België. Dat is de datum waarop Earth Overshoot Day (jaarlijkse dag waarop onze grondstoffen 'op' zijn) zou vallen als de hele mensheid zou consumeren zoals de mensen in dit land.

Maar wat als we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, en de jaarlijkse overshootday kunnen verlaten, gewoon door onze eetgewoontes aan te passen? Lukt dat? Is het haalbaar? Is de impact van ons eetpatroon voldoende om de planeet te redden? Kom op 28 maart luisteren naar wat de wetenschap erover te zeggen heeft op 'Science Bar Brussel - Red de planeet met wat je eet' in het RITCS Café!

Flyer SBB voeding

Genoeg geluisterd? Stel al je vragen aan ons panel van experts. Of sla een praatje met ze na het podiumgesprek. Tot aan de toog in het RITCS Café!