Op zondag 18 februari 2024 worden de VUB Main Campus en de ULB Campus de la Plaine voor de zesde keer omgetoverd tot een cyclocrossparcours voor de Soudal Brussels Universities Cyclocross

De top van de vrouwelijke en mannelijke Elite bij de veldrijders zullen er strijden voor de X2O Badkamers Trofee, tijdens de Memorial Caroline Pauwels en de Memorial Paul De Knop, zo genoemd ter ere van de twee ererectoren van de VUB die in augustus van 2022 zijn overleden. 

Het programma

  • 11u00: Junioren mannen
  • 12u10: U23 mannen
  • 13u45: Elite vrouwen
  • 15u00: Elite mannen

In 2023 won bij de dames de Nederlandse Fem Van Empel Ze sloot daarmee haar seizoen in schoonhei, want met de overwinning in Brussel pakte ze ook de eindwinst in de Soudal Ladies Trophy. Lucinda Brand en Annemarie Worst vervolledigden vorig jaar het podium. 

Bij de heren was het onze landgenoot Eli Iserbyt die de wedstrijd op de campus Etterbeek won.  De Belg van Pauwels Sauzen-Bingoal hield overtuigend ploegmaat Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar af. Iserbyt schreef daarmee ook de eindzege van de X2O Badkamers Trofee op zijn naam.

Het parcours

Parcours Brussels Universities Cross 2024