Op zondag 3 oktober gaat de eerste editie van de ZoniënTrail door. Het startschot wordt gegeven in het Gemeenschapscentrum De Bosuil te Overijse. Deze unieke trail doorheen het Zoniënwoud wordt georganiseerd door het Zoniën Athletics Team (ZA-Team). De opbrengst schenken zij integraal aan het Laboratorium Medische & Moleculaire Oncologie van de VUB dat zich toespitst op het onderzoek naar pancreaskanker.

V.l.n.r.: Kris, Hamid en Suzy van het ZA-team.

Voor Kris Charlier (i.m.)
Het Zoniën Athletics Team wil met deze actie hulde brengen aan één van hun leden, Kris Charlier, die in 2019 overlee­d aan pancreaskanker. Dit is één van de meest agressieve vormen van kanker. Negentig procent van de patiënten overlijdt binnen de vijf jaar. En in de voorbije jaren nam het aantal mensen met pancreaskan­ker steeds meer toe.

VUB-onderzoek biedt hoop
Want het onderzoeksteam o.l.v. prof. dr. Ilse Rooman heeft in de pancreas van gezonde mensen een cel ontdekt die veel gelijkenissen heeft met agressieve pancreaskankercellen. Met deze ontdekking hopen de onderzoekers meer inzichten te kunnen verkrijgen in de ontwikkeling van de kankercellen, om ze nadien efficiënter te kunnen opsporen. Zo wensen ze pancreaskanker op een dag klein te krijgen.

Prof. dr. Ilse Rooman zal aanwezig zijn op de Zoniëntrail om er een korte toelichting te geven over het onderzoek. Wil je deelnemen aan de Zoniëntrail? Meer info en inschrijvingen vind je op http://www.zonientrail.be.

Kan je er niet bij zijn maar wil je het onderzoek van prof. dr. Ilse Rooman en haar team toch steunen? Dat kan met een gift via overschrijving op het rekeningnummer BE51 0013 6779 3562 van de VUB met vrije mededeling ‘GIFT FD19’. Giften vanaf €40 zijn tot 45% fiscaal aftrekbaar.

Wens je zelf een actie op te zetten ten voordele van VUB-onderzoek naar een thema dat jou nauw aan het hart ligt? Contacteer dan de VUB Foundation via foundation@vub.be.