Arabische taallessen voor iedereen met Alef 

De globalisering zorgde er de laatste decennia voor dat verschillende culturen door elkaar vloeien en elkaar beïnvloeden. Hierdoor werd het spreken van meerdere talen een enorme bonus op de arbeidsmarkt. Naast wereldtalen als Engels, Chinees en Spaans is het Arabisch on the rise en blijkt er steeds meer toekomst te zitten in deze taal. Schuilt er een polyglot in jou en wil jij graag je kennis over de Arabische taal bijschaven? Dan ben je bij ALEF aan het juiste adres! 

GO! Scholengroep Brussel en VUB bieden sinds 2016, middenin de vluchtelingencrisis, Arabische taallessen aan als onderdeel van het withrefugeestraject. De taallessen werden in no time een groot succesverhaal met als belangrijkste doel ervoor te zorgen dat kinderen met Arabisch als moedertaal, de taal bleven beheersen. Zo konden ze gemakkelijk blijven communiceren met hun familie in het thuisland en hun ouders.  

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en zien we bij de VUB studenten steeds meer interesse voor de Arabische taallessen. Uit een survey blijkt dat maar liefst tachtig procent van de bevraagde studenten graag een minor in het Arabisch zou behalen. Dat lijkt veel, maar verbaast ook niet in een diverse stad als Brussel, waar zo’n twintig procent van de bevolking Arabisch spreekt! 

Een extra taal leren je voordelen is niet alleen een troef op de arbeidsmarkt. Het maakt van jou een  rasechte wereldburger! Talen bevorderen immers interculturele communicatie die broodnodig is om ruimte te creëren voor discussie en nuance. Dat is essentieel om radicalisering en onbegrip te bestrijden en jij kan hierin een actieve rol spelen. Neutraliteit staat centraal in de lessen. De docenten komen uit verschillende regio’s van het Midden-Oosten en leggen de nadruk op het Arabisch los van religie, want te vaak worden deze twee zaken nog als vanzelfsprekend gerijmd met elkaar. 

Overtuigd? Dompel je onder in de Arabische cultuur en taal, en word de wereldburger die je altijd al wilde zijn! 

Meer info 

Vacature

Jij hebt 
  • Een talenknobbel die je nog verder wilt ontwikkelen 
  • Zin om meer te weten te komen over de Arabische taal en cultuur 

     
What’s in it for me? 
  • Kennis van een wereldtaal die je veel voordelen biedt op de arbeidsmarkt 
  • Je stoomt je klaar voor de geglobaliseerde wereld van morgen 
  • Je leert een taal waarmee de kennis ervan veel discussies of gesprekken kan faciliteren 

     

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Sami Azar 

E-mail: Sami.Azar@vub.be

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.