Help mee de drempel voor hoger onderwijs voor kansarme kinderen te verlagen met de Kinderuniversiteit

Kan je goed overweg met kinderen? Vind je het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te studeren aan onze universiteit? Wil je bovendien de liefde voor je vak delen? Dan is het VUB Kinderuniversiteit-project iets voor jou!

De VUB Kinderuniversiteit is een project van Wecom en geeft kinderen op jonge leeftijd de kans om in aanraking te komen met wetenschap en onderzoek. Het wil op die manier kansarme kinderen ondersteunen in het universitaire aanbod en zo het aantal schooluitvallers tegen te gaan.

De VUB Kinderuniversiteit kan zonder toegewijde onderzoekers die de liefde voor hun vak willen delen niet bestaan. Als gedreven VUB-doctoraatstudent of VUB-onderzoeker organiseer je een workshop rond je eigen onderzoek voor Brusselse kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar. Die workshop geef je minstens één keer tijdens de workshopreeksen in het najaar. Op die manier help je om kansarme kinderen van niet-hooggeschoolde ouders voeling te geven met wetenschap. Zo krijg je een belangrijke rol bij in de verlaging van de drempel voor hoger onderwijs voor kansarme kinderen!

Vooraf geeft een expert je een basistraining rond wetenschapscommunicatie en kinderen. Het onderzoeksdomein van je workshop mag je volledig zelf bepalen. Daarna toets je je idee en krijg je extra advies rond jouw workshop. Je maakt voor het project ook filmpjes die achteraf, na de campusdag, als online educatief materiaal kunnen dienen. Voel je het al kriebelen voor de volgende editie?

Meer info 

Vacature

Jij bent…
  • Een toegewijde onderzoeker die de liefde voor je vak wil delen
  • Een persoon die goed overweg kan met kinderen
Jij hebt…
  • Een vrije agenda voor de digitale campusdag van 4 mei 2021
  • Een vrije agenda in oktober/november om nog minstens één keer je workshop te geven. De datum, uur en locatie mag je zelf bepalen
What’s in it for you?
  • De mogelijkheid om je skills rond wetenschapscommunicatie te versterken
  • Een belangrijke rol in het verlagen van de drempel naar hoger onderwijs

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Freija Poot

E-mail: Freija.Poot@vub.be

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.