Netwerk

Het netwerk van onze faculteit strekt zich uit over verschillende sectoren en domeinen, binnen en buiten de VUB. Het bestaat uit onze oud-studenten (alumni), leerstoelen, eredoctoraten en Fellows. Maak gebruik van dit netwerk om je eigen professionele carrière uit te bouwen. 

Alumni

Ben je afgestudeerd aan de VUB? Dan behoor jij tot een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten (ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Maak er gebruik van, want je connecties kunnen je inspireren én helpen om je eigen carrière vorm te geven. Wij geven je alvast 4 tips om je alumninetwerk te versterken.

 1. Lees de verhalen van onze mentors en professionals

  Elke week vertellen onze alumni hun verhalen om anderen te inspireren rond hun studie- en jobkeuze. Ben je onder de indruk van iemands ervaringen? Kom met elkaar in contact via LinkedIn.

  Mentors en professionals in de kijker

   
 2. Volg de VUB via LinkedIn

  Via LinkedIn blijf je op de hoogte van nieuws over onze organisatie en ons onderzoek. Je legt er ook makkelijk contact met medealumni om je professioneel netwerk uit te breiden.

  Aan de slag

   
 3. Scrol door onze Wall of Faces

  In ons meer dan 50-jarig bestaan passeerden al heel wat knappe koppen de revue. Scrol door de tijdlijn, ontdek interessante alumniprofielen en kom met elkaar in contact via LinkedIn.

  Naar de Wall of Faces

   
 4. Word lid van jouw alumnivereniging

  Sluit je aan bij je facultaire en/of opleidingsalumnivereniging. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, nieuws over jouw alma mater, interessante vervolgopleidingen en netwerkevents.

  Solvay Schools Alumni

  Solvay Business School

  Alumni Organisation of Social Sciences

   

Ontdek onze alumniwerking

Leerstoelen

Een leerstoel is de ideale manier voor de VUB om een partnership te creëren met bedrijven en organisaties. Het is ook voor bedrijven een uitgelezen methode om het onderzoek te verruimen met de hulp van een onderzoeksteam van de VUB. De VUB krijgt bovendien de kans om inzichten en hypotheses in de praktijk te toetsen dankzij de samenwerking met bedrijven. Een win-win voor beide partijen! Benieuwd naar de leerstoelen verbonden aan onze faculteit?

Ontdek onze leerstoelen

2022_Stanbeeld_Denker In Alle Staten_Willy VANDENDORPE_Kunstwerk_VUB
Eredoctorandus op het podium op het DHC Ceremony

Eredoctoraten

Sinds 1978 hebben verschillende persoonlijkheden met de meest uiteenlopende achtergronden de titel van doctor honoris causa gekregen van de VUB, als erkenning voor hun inzet binnen hun vakgebied en voor onze maatschappij. Er zitten ook enkele alumni tussen van de faculteit Sociale Wetenschappen en Solvay Business School!

Ontdek onze eredoctoraten

Fellows

Fellows zijn bedrijfsleiders, kaderleden, beleidsmakers, journalisten en andere maatschappelijk betekenisvolle personen, die hun expertise ter beschikking stellen aan de Vrije Universiteit Brussel. Op die manier openen ze deuren die anders gesloten zouden blijven. Aan elke faculteit zijn Fellows en Honorary Fellows verbonden en elk jaar worden er nieuwe Fellows gekozen. Onze faculteit telt er al meer dan 40!   

Ontdek onze Fellows

2022_Fellowship_Fellow_Beeld_VUB