Wat leer je in de opleiding? 

Je verdiept je in de bedrijfsdomeinen zoals management, marketing, human resources, financiën en boekhouding. Je leert bedrijfseconomische problemen analyseren en er oplossingen voor formuleren. De theorie koppel je aan de praktijk van het bedrijfsleven. Op die manier leer je meewerken aan de strategie van een onderneming. Tijdens je masterproef voer je onderzoek binnen het bedrijfsdomein dat jou het meeste boeit.

Je ontwikkelt een globale kijk op economie en management. Er zijn geen afstudeerrichtingen of specialisaties, maar je kan je eigen accenten leggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deze studie te combineren met werken. Tijdens je masterproef kan je je verdiepen in het bedrijfsdomein dat je voorkeur wegdraagt.

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Bedrijfskunde

  • Ontwikkel een brede kijk op management en economie. Zo kies je uit een waaier aan loopbaanmogelijkheden.
  • Studeer in je eigen tempo. Combineer je studies bijvoorbeeld met een job.
  • Studeer aan de VUB Solvay Business School en kom terecht in een sterk professioneel alumninetwerk.

Ontdek alle troeven van de VUB 

VUB-studenten aan het woord over de opleiding

 
  • Jente Bruynseels | Oud-studente Bedrijfkunde

    "De lessen die ik in mijn opleiding Bedrijfskunde heb meegekregen, zowel academisch als persoonlijk, zullen mij altijd bijblijven."

Na je studie

De opleiding Bedrijfskunde bereidt je perfect voor op een job in een bedrijf. Je hebt een uitgebreide kennis van de belangrijkste bedrijfsdomeinen in bedrijven en andere organisaties. Je eigen bedrijf starten, manager worden of je verdiepen in een van de bedrijfsdomeinen zijn maar enkele van je mogelijkheden na deze master.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht