Wat leer je in de opleiding? 

Na je bacheropleiding Ingenieurswetenschappen specialiseer je je in de Biomedische Ingenieurstechnieken. Hoe kan je scheikunde, mechanica, elektronica en informatica inzetten voor gezondheidszorg? Daarvoor verwerf je niet alleen de nodige biomedische en technologische basiskennis. Je leert ook over gezondheidszorg: van preventie over diagnose en behandeling tot revalidatie.

In het 3de jaar van de bacheropleiding Ingenieurswetenschappen weet je al beter hoe je je als burgerlijk ingenieur wil specialiseren. In dat jaar volg je dan 1 van onze 5 afstudeerrichtingen, waaronder Biomedische Ingenieurstechnieken. Vervolgens start je een masteropleiding van 2 jaar, waarbij je je verder in je afstudeerrichting verdiept. Wil je toch nog een andere specialisatie kiezen? Ook dat is mogelijk.

Tijdens de master Biomedische Ingenieurstechnieken krijg je een stevige basiskennis over ingenieurstechnieken, de menselijke biologie en geneeskunde. Je leert hoe je scheikunde, mechanica, elektronica en informatica inzet voor de gezondheidszorg. Hierbij kies je uit 5 specialisaties:

  • Stralingsfysica
  • Biomechanica en biomaterialen
  • Sensoren en medische uitrusting
  • Neuro-engineering
  • Generieke profilering

Bekijk het studieprogramma 

 

De troeven van onze opleiding Biomedische Ingenieurstechnieken

  • Je krijgt les in een klein groepjes en kan genieten van een persoonlijke begeleiding. En dat op een groene campus met veel activiteiten, midden in het (multi)cultureel bruisende hart van Europa.
  • Je bereidt je voor op een internationale carrière. Je verdiept je immers in de zorgsituaties uit heel Europa én je werkt samen interdisciplinaire projectteams.
  • Je verwerft kennis en vaardigheden uit alle domeinen van de biomedische technologie. Zo kan je als generalist of specialist aan de slag.

Ontdek alle troeven van de VUB

Na je studie

Met je specialisatie in Biomedische Ingenieurstechnieken kan je in veel sectoren terecht. Natuurlijk in bedrijven die biomedische technologie maken of die nood hebben aan expertise daarin. Maar ook in ziekenhuizen en bij verzekeraars. En bij iedereen in binnen- en buitenland die een veelzijdige, multidisciplinaire burgerlijk ingenieur nodig heeft.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht