Wat leer je in de opleiding? 

Complexe machines en elektromechanische systemen ontwerpen, hernieuwbare energie, de nieuwste productietechnieken en materialen, virtueel en computerondersteund ontwerpen (CAD), elektrische voertuigen en hun accu’s, ... Je leert er alles over tijdens deze opleiding. Ook stimuleren we je volop om zelf onderzoek te doen en nieuwe elektromechanische ontwikkelingen op de voet te volgen. Zo krijg je de nodige skills om straks zelf in de industrie of het wetenschappelijk onderzoek te innoveren.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze opleiding Elektromechanica

  • Je brengt je ideeën tot leven met prototypes die je zélf maakt met de 3D-printers, CNC-lasersnijders en het elektrische labo in ons FabLab.
  • Bij de VUB kan je rekenen op een persoonlijke en menselijke begeleiding. Wat je denkt en voelt, iserg belangrijk voor ons en de universiteit. Zo voerden we 2 lesvrije weken in omdat het programma te zwaar bleek.
  • Je bent zeker van werk na een interessante stage bij bedrijven als Audi, Brussels Airlines, Axiles Bionics en Siemens, waar ze onze studenten smeken om te blijven.

Ontdek alle troeven van de VUB

VUB-studenten aan het woord

 
  • Ben Lotry | Student Elektromechanica

    "Mensen vragen mij weleens of ik geen spijt heb dat ik aan de VUB studeer. Wel, neen. Wegens de kleinere groepen, waardoor je begeleiding op maat krijgt en een beter contact hebt met de proffen en assistenten. Maar ook omdat Brussel veel meer biedt dan sommigen denken. Zoals open cantussen en TD's op studentenmaat."

Na je studie

Vaak ben je als industrieel ingenieur de schakel tussen de vaktechnici en de meer 'theoretische' burgerlijk ingenieurs. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als procesingenieur, waarbij je processen en technieken toepast en onderhoudt. Maar evengoed word je leidinggevende of onderzoeker. Of je start als zelfstandig ondernemer.

Hoe dan ook, je bent meteen inzetbaar in zowat alle hoogtechnologische branches: hernieuwbare energie, auto- en vliegtuigbouw, lucht- en ruimtevaart, … En erg gegeerd! Zet je schrap voor een zeer uitdagend, gevarieerd, boeiend beroep met de nodige verantwoordelijkheid.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht