Wat leer je in de opleiding? 

In deze interuniversitaire master-na-masteropleiding doe je de nodige kennis en vaardigheden op om te functioneren als jeugdarts en zo de gezondheid, groei en ontwikkeling van jongeren te bewaken en bevorderen. Je leert implementatiestrategieën op te zetten voor preventieve acties (bijvoorbeeld rond een vaccinatiebeleid) en hoe je efficiënt samenwerkt met andere disciplines. We houden het bovendien alleen enkel bij theorie: je krijgt de kans om uitgebreid kennis te maken met het werkveld en de verschillende beleidsinstanties.

 

Meer info over deze opleiding

Inschrijven voor deze interuniversitaire opleiding

Deze opleiding is een interuniversitaire samenwerking tussen KU Leuven, UGent, UAntwerpen en VUB. Afgestudeerden ontvangen een gezamenlijk diploma van de verschillende instellingen. Inschrijven kan echter uitsluitend aan de coördinerende instelling, met name KU Leuven.

Na je studie

Als master-na-master in de Jeugdgezondheidszorg kan je aan de slag in een van de centra voor leerlingenbegeleiding of bij Kind en Gezin. Daarnaast kan je terecht bij de overheidsdiensten Volksgezondheid, zowel op federaal als op Vlaams niveau.

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht