Wat leer je in de opleiding? 

Zowel vanuit bedrijven, overheden als hulpdiensten bestaat er een duidelijke vraag naar experts met een multidisciplinaire achtergrond om alle betrokken spelers bij te staan bij grootschalige incidenten. Een fout is immers snel gemaakt en kan leiden tot zware gevolgen. In het postgraduaat Rampenmanagement bekijk je van dichtbij de optimale processen en best practices.

Meer info over deze opleiding

Interuniversitaire opleiding

Het Postgraduaat Rampenmanagement (PGRM) is een gezamenlijk initiatief van faculteiten van vier Vlaamse universiteiten: Universiteit Antwerpen samen met Campus Vesta, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Gent en de KU Leuven, de Koninklijke Militaire School en de Vlaamse beroepsorganisatie voor Verpleegkundigen (NVKVV).

Meer informatie over de inschrijvingsprocedure

Na je studie

Met het getuigschrift Rampenmanagement op zak ben je optimaal voorbereid om het beste van jezelf te geven, ook in de moeilijkste omstandigheden.

Aan het eind van de opleiding kan je snel de nodige linken leggen om een ramp het hoofd te bieden. Je stelt als geen ander een actieplan op, brengt daarvoor de juiste spelers samen en stuurt hen aan met je leiderschapsvaardigheden en heldere communicatie. Je kan tijdens een crisissituatie ook een risicoanalyse uitwerken, toepassen en evalueren.

Verder ben je sterk in het analyseren van de hulpverlening en weet je beleidsaanbevelingen te maken op basis van je bevindingen.

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht