Onderwijskwaliteit van de opleiding

Onderwijskwaliteit staat centraal aan de VUB. Dat zeggen we niet zomaar: we nemen regelmatig onze opleidingen vakkundig onder de loep om ze af te stemmen op de veranderende noden van onze studenten in een snel veranderende samenleving.

Onze troeven

 • Sterke community: Studenten aan de Solvay Business School maken deel uit van een topnetwerk binnen het bedrijfsleven en weten zich omringd door uiterst mondige en ambitieuze medestudenten.

 • Innovatief onderwijs: Al gehoord van flipped classroom, kennisclips, student-assistenten? De docenten zetten hun creativiteit volop aan het werk.

 • Internationale atmosfeer: De hele opleiding ademt wereldburgerschap; door de aangereikte thema’s, de mogelijkheden om ervaring op te doen in het buitenland en een bonte mix van docenten en studenten.

 • Inclusieve opleiding: De masteropleiding voorziet toegang voor studenten met een master in de bedrijfskunde of management.

 • Efficiënt management: Binnen de leerlijnen werken de docenten aan een optimale afstemming van de leerinhouden en praktische aspecten van de opleiding. Zo worden pijnpunten snel getackeld.

 

Bij wie peilen we naar de kwaliteit van onze opleidingen? 

We bieden onze studenten geregeld de kans om hun ongezouten mening te geven over de opleidingen tijdens hun academische loopbaan. We gaan ook te rade bij onze proffen en assistenten en we peilen naar de verwachtingen van het toekomstige werkveld. Tot slot bevragen we ook onze oud-studenten die ondertussen al aan de slag zijn in de sector en vergelijken we ook met andere universiteiten in binnen- en buitenland, zodat we steeds de vinger aan de pols houden.

Kwaliteitscyclus

2022_Toegepaste_economische_wetenschappen_Kwaliteitscyclus_VUB

Ontwikkelkansen

 • Nog meer in te zetten op het ontwikkelen en versterken van internationaal inzetbare soft skills, die alvast een streepje voor geven bij het betreden van de arbeidsmarkt.
 • Ons onderwijs steeds aan te bieden op hetzelfde hoge niveau, mede door waar mogelijk op maat van de diverse studentengroepen te werken: intensieve begeleiding voor wie het nodig heeft, constante uitdaging voor gemotiveerde studenten.

 

Waar is de opleiding nu al mee bezig?

 • We vergelijken onze opleidingen met gelijkaardige opleidingen in binnen- en buitenland. Ook houden we de vinger aan de pols bij de mensen uit het werkveld. Deze feedback houdt ons scherp en biedt ons inspiratie voor de toekomst.

 • Het thema Sustainability krijgt met een eigen leerlijn een prominente plaats binnen onze opleiding. Hiermee dragen we ook bij aan de duurzaamheidsexpertise voor de ganse universiteit.

 • We hervormen en stroomlijnen de begeleiding van de masterproeven.

 • Onze studenten hebben een belangrijke stem binnen de opleiding. We blijven hen stimuleren om deze te laten horen.

 

Bovenstaande publieke informatie maakt deel uit van de kwaliteitscyclus en werd goedgekeurd door de opleidingsraad in 2020. De publieke informatie betreft ook de Engelstalige Master of Science in International Business.