Wat leer je in de opleiding? 

Aan het einde van deze opleiding hebben de diverse medische en verpleegkundige activiteiten geen geheimen meer voor jou. Maatregelen ter preventie van ziekenhuisinfecties en epidemieën zullen bovendien tot je parate kennis behoren. En je kan snel informatie rond nieuwe richtlijnen verwerken omzetten en toepassen. Kortom: zodra je afstudeert voer je vol vertrouwen de job van arts-hygiënist in een ziekenhuis uit. Of je neemt goed voorbereid een rol op in commissies en raden die waken over de hygiëne in ziekenhuizen en zorginstellingen hierbij ondersteunen.

Meer info over deze opleiding

Interuniversitaire opleiding

Deze opleiding is een interuniversitaire samenwerking tussen KU Leuven, UGent, UAntwerpen en VUB. Afgestudeerden ontvangen een gezamenlijk diploma van de verschillende instellingen. Inschrijven kan echter uitsluitend aan de coördinerende instelling, met name KU Leuven.

Na je studie

Aan het einde van deze opleiding beschik je over een doorgedreven kennis van de organisatie van medische en verpleegkundige activiteiten, zijn maatregelen ter preventie van ziekenhuisinfecties en epidemieën parate kennis, en kan je snel informatie rond nieuwe richtlijnen verwerken en toepassen. Dat alles maakt dat je vol vertrouwen de job van arts-hygiënist in een ziekenhuis kan uitvoeren en/of een rol kan opnemen bij andere instanties die over de ziekenhuishygiëne waken.

2022_Infopunt studenten tijdens infodag_24 april_Etterbeek_VUB

Deze opleiding beter leren kennen?

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht