Vrouw met faalangst

(Faal)angst

Ben je bang dat je je examens niet zult halen? Denk je automatisch dat je het niet kunt? Focus jij je op wat niet goed gaat? Deze automatische gedachten kunnen erop wijzen dat je faalangst hebt. Dit kan een negatieve invloed hebben op je welzijn als student.

Wil je graag meer weten over hoe (faal)angst precies in zijn werk gaat en hoe je dit kan aanpakken? Ga aan de slag met de volgende infographics:

Tips en tricks bij faalangst Omgaan met piekeren Omgaan met angst Uitstelgedrag aanpakken Daag je automatische gedachten uit  Hoe NIET te streven naar perfectionisme Wat te doen bij een paniekaanval

Stress

Stress! Soms lijkt het wel of het woord onlosmakelijk met studeren is verbonden. Als student word je dan ook vaak geconfronteerd met situaties die stress kunnen uitlokken. Een beetje stress kan soms nuttig zijn. Het zet je in gang om bijvoorbeeld om een deadline voor een taak te halen en geeft je een boodschap over wat belangrijk is voor jou in het leven. Te veel en langdurige stress kan zorgen voor een negatieve invloed op je voelen, denken en doen. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn hoe je op een gezonde manier met stress kan omgaan tijdens jouw studies.

Wil je graag meer weten over hoe stress precies in zijn werk gaat en wat je ertegen kan doen? Ga aan de slag met de volgende infographics:

Leer je stresssignalen herkennen Stel je balans op: energiegevers vs. energievreters Doe de buikademhaling ter ontspanning Tips om vrienden te helpen met psychologische stress 

Vrouw met smiley

Goed in je vel

Tijdens je leven kunnen allerlei obstakels op je pad komen, zowel binnen als buiten je studies. Een goede mentale en fysieke gezondheid kan je ondersteunen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Zoek je een manier om jouw veerkracht een boost te geven? Of wil je meer te weten komen over bepaalde gezondheid thema’s? Bekijk dan onderstaande Infographics:

Psycho-educatie: Slaap Eerste hulp bij zelfverwonding Omgaan met donkere gedachten Omgaan met slecht nieuws Studeren na corona Eerste hulp bij social skills Evenwichtig bewegen  Belang van gezonde voeding Wat te doen bij zorgen over middelengebruik Studeren in tijden van conflict Omgaan met rouwStuderen en middelenVerbondenheid

Nood aan meer begeleiding?

De studentenpsychologen organiseren verschillende groepssessies. 

Bekijk een volledig overzicht