logo

Topsport en studeren

Topsport en studeren combineer je aan de VUB! Waarom? Omdat we meer dan 30 jaar ervaring hebben en de beste voorwaarden om je slaagkansen te optimaliseren. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Na topsportcarrière ook een professionele carrière

Topsporters die hun topsportcarrière hebben beëindigd zijn nu een carrière op de arbeidsmarkt begonnen, mede dankzij het behalen van een diploma. Sebastien Godefroid, Ann Simons, Heidi Rakels, Katleen Smet, Ingeborg Marx, Nils Duerinck, Tom Vangeneugden, Corinne Van Hombeeck, Willem Van Schuerbeeck, Jérôme Truyens, Erica Coppey... allen hebben ze een diploma behaald aan de VUB.

Maar ook veel actieve professionele topsporters zoals Florent Van Aubel (hockey), Loïck Luypaert (hockey), Jürgen Roelandts (wielrennen), Dirk Van Tichelt (judo), Pieter Verhees (volleybal), Yannick Lefèbvre (zeilen) en Sofie Hendrickx (basketbal) hebben een diploma aan de VUB behaald.

Meer over het topsportstatuut

Topvoorbeelden te over

… Zo heeft de VUB maar liefst 24 Olympiërs begeleid bij hun combinatie van studie en topsport. Vandaag zijn ook Louis Croenen (zwemmen), Tim Declercq (wielrennen), Antonia Delaere (basketbal), Jorre Verstraeten (judo), Jente Verstraeten (judo), Loranne Smans (snowboard), Simon Debognies (atletiek), Elise Lasser (atletiek), Matthias Valkiers (volleybal), Marco Kana (voetbal) en nog een 90-tal andere topsportstudenten een duale carrière aan het opbouwen aan de VUB.

Hoog slagingspercentage bij topsporters

Uiteraard is het van belang dat de tijd die je investeert in je studies wordt beloond! Doorheen de jaren is gebleken dat het studierendement van topsportstudenten hoger ligt dan het gemiddelde van de totale studentenpopulatie.

Meer over ons onderzoek, onze resultaten en onze prestaties 

 

Dienst Topsport en Studie zorgt voor topbegeleiding

Om de begeleiding van topsportstudenten vlot te laten verlopen is de ‘Dienst Topsport en Studie’ opgericht, waar begeleiders je graag te woord staan en duidelijke afspraken met je maken zodat je studies op de best mogelijke manier worden afgestemd op je topsportcarrière.

... Wist je dat er binnen de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen zelfs een geïndividualiseerd topsportspecifiek traject wordt aangeboden voor topsportstudenten van het hoogste niveau?

Meer over onze begeleiding

Topbegeleiding gebaseerd op (inter)nationaal onderzoek

Omdat de topsportwereld continu evolueert, is het belangrijk dat de begeleiding hierin meegaat. Met behulp van (inter)nationale onderzoeksprojecten met topsportstudenten, kunnen wij de begeleiding van onze studerende topsporters voortdurend bijschaven. Zo coördineert de VUB onder meer de Europese onderzoeksprojecten "Gold in Education and Elite Sport" en "Be a Winner in Elite Sport and Employment before and after athletic Retirement". De titels spreken voor zich... niet?

Meer over het 'Gold in Education and Elite Sport' onderzoeksproject 

Meer over het 'Be a Winner in Elite Sport and Employment before and after athletic Retirement' onderzoeksproject

 

Topsportstudenten in het nieuws

Volg de prestaties van onze topsportstudenten op de voet via onze Instagram en Twitterpagina

Contact

Dienst Topsport en Studie
Diensthoofd: Prof. Paul Wylleman
Coördinator: Dr. Koen De Brandt
Secretariaat: Mevr. Carine Van den Houcke

Pro-rector Paul De Knop is initiatiefnemer van de dienst Topsport en Studie

Contact
Dienst Topsport en Studie
Gebouw L - L413
Vrije Universiteit Brussel
Pleinlaan 2 - 1050 Brussel
Telefoon coördinator: 0474/82.87.10 (mobiel)
E-mail: 

Volg onze topsportstudenten via Instagram @VUBtopsport

Voor huidige topsportstudenten

Doe een aanvraag voor: 

VUB-sportopleidingen

lorevakipg sportmanagementexpert class sportmanagementsport en sociale innovatie