Praktisch

dinsdag, 27 september, 2022 - 15:00 tot 18:00
Abattoir
Ropsy Chaudronstraat 24
1070 Kuregem (Anderlecht)
Gratis
Inschrijving tot 

In het indrukwekkende decor van de iconische hallen zal Jan Danckaert in zijn eerste academische openingsrede als rector van de VUB een pleidooi houden voor science as a public good.

Bij de organisatie van de opening zijn verschillende sociale verenigingen uit de buurt betrokken. Tijdens de zitting brengen we hulde aan onze betreurde ererectoren Paul De Knop en Caroline Pauwels.

De zitting wordt traditiegetrouw gevolgd door een gezellige receptie.

Programma

Hieronder vindt u het programma van de multimediale en geanimeerde academische openingszitting, die stipt om 15u00 start. Wees dus zeker op tijd! 

  • Welkom door burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps
  • Inleiding door voorzitter van de Raad van Bestuur van de VUB Karsten De Clerck
  • Over de site: Elke Tiebout, CEO Abattoir
  • Toespraak door studenten
  • Hommage aan ererectoren Paul De Knop en Caroline Pauwels
  • Openingsrede VUB-rector Jan Danckaert: Science as a public good
  • Afsluiting: Lied Van Geen taal, gevolgd door receptie
  • Receptie

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

De markthal van Abattoir bevindt zich in de Ropsy Chaudronstraat 24 te 1070 Anderlecht. Ze is het makkelijkst te bereiken via het openbaar vervoer, meer bepaald met de metro: neem lijn  2 en stap uit  aan station Clemenceau of Delacroix. Je kan ook bus 46 nemen en uitstappen aan  Clemenceau.

Met de auto via de Grote Ring

Neem uitrit 13, Dilbeek-Ninove-Molenbeek.

Vanuit Gent-Antwerpen: links afslaan, Ninoofsesteenweg volgen tot bij de 9de stoplichten. 

Vanuit Bergen-Parijs: rechts afslaan, Ninoofsesteenweg volgen tot bij de 8ste stoplichten. Aan de stoplichten: rechts afslaan, de tramsporen volgen, het kanaal van Charleroi oversteken. De Jules Ruhlstraat ligt rechts, net voorbij het kanaal. De ingang van de parking Delacroix ligt halfweg deze straat.

Met de auto via de Kleine Ring

Bij het Zuidstation, richting Baraplein nemen en de Clémenceaulaan volgen. Aan het kruispunt met de Bergensesteenweg rechtdoor de Ropsy Chaudronstraat volgen. De twee stierenbeelden aan uw linkerzijde voorbijrijden en 50m verder links ligt de Jules Ruhlstraat, met halfweg deze straat de ingang van de parking Delacroix.