Praktisch

zaterdag, 20 april, 2024 - 08:30 tot 18:30
Faculteit Geneeskunde en Farmacie VUB

Laarbeeklaan
103

1090
Jette

€50 - €150
Inschrijving tot 

Op 20 April 2024, vindt de elfde editie van de ‘Medische Wereld’ plaats, een medisch congres in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en UZ Brussel. Tijdens het congres wonen meer dan 1300 deelnemers debatten bij over ethische, maatschappelijke, medische en economische thema’s die vandaag een belangrijke rol spelen binnen de Belgische gezondheidszorg. Met deze debatten draagt de organisatie bij aan de evolutie van de medische zorg in een constant veranderende samenleving.

Tijdens deze elfde editie vinden er overdag verschillende parallelle sessies plaats om ervoor te zorgen dat de deelnemers een ruime keuze hebben. De sprekers van de sessies variëren van professoren, die experts zijn in hun vak, tot artsen die praktijkervaring zullen delen met de deelnemers. Ook kunt u genieten van een politiek kopstukkendebat, waarbij diverse ministers aanwezig zullen zijn. Kortom, voor elk wat wils! 

Aan het einde van de dag volgt ook de prijsuitreiking van de 'Beurs Medische Wereld 2024', uitgereikt door Mevrouw Marina Van Haeren, Voorzitter van het Humanistisch Verbond Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hierna vindt er een receptie plaats. Het afsluitende evenement zal dit jaar plaatsvinden tijdens het avondfeest bij Bobbies in Wemmel. Om op deze locatie te komen, kunt u gebruik maken van uw eigen vervoermiddel of van de BMW shuttle service tussen de VUB en Bobbies Wemmel. Het avondfeest begint om 18:00 uur en omvat een all-in formule.

Schrijf je in

Programma

  • Politiek kopstukkendebat gemodereerd door Dhr. Bart Verhulst en met grote deelnemers zoals Minister Alexander De Croo (Open VLD), Minister Petra De Sutter (Groen), Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit),…
  • Sessie obesitas gemodereerd door Prof. dr. D. Devroey & Prof. dr. Randy De Baerdemaeker
  • Debat Mentale Gezondheid met Dr. Thomas Pattyn, Dr. Amber Van Baelen, Dr. Michel Bafort, Prof. dr. em. Geert Dom, Dr. Silke Stalpaert
  • Sessie robotchirurgie met gemodereerd door Prof. dr. A. Mottrie & Dr. E. Van Eetvelde 
  • Debat Financiën & Management in de medische wereld gemodereerd door Prof. dr. E. Debing & Dr. D. Brouwers
  • Debat Netwerkvorming gemodereerd door Dhr. P. Selleslagh
  • Sessie Seksualiteit in de Medische Wereld gemodereerd door Prof. dr. J. Vansintejan & Dr. P. De Brucker
  • sessie rond Artificiële Intelligentie gemodereerd door dr. M. Noppen & Prof. dr. G. Nagelsdoor

 Ontdek het volledige programma Schrijf je in

Nog niet helemaal overtuigd? Vergeet dan zeker niet om de aftermovie van de editie van vorig jaar te bekijken!

De Medische Wereld

Het symposium Medische Wereld werd in 2013 opgericht door een groep gemotiveerde studenten en artsen van de VUB – UZ Brussel. Zij worden jaarlijks ondersteund door een wisselend wetenschappelijk comité. Bovendien genieten ze ruime steun van diverse ziekenhuizen, organisaties en bedrijven. Wat begon als een relatief klein congres, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste medische congressen in België, met meer dan 1300 deelnemers. Het symposium richt zich op een breed publiek, waaronder huisartsen, artsen uit verschillende specialismen, studenten en paramedici.

Meer over de Medische Wereld

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact