Praktisch

donderdag, 25 april, 2024 tot en met woensdag, 22 mei, 2024 - 14:00 tot 20:00
Pilar Expo

Triomflaan, VUB Ingang 6

1050
Brussel

Gratis toegang

Activiteiten en organisatie

  • Vernissage: Woensdag 24 april, 18:00
  • Locatie: Pilar Expo (1e en 2e verdieping) - Triomflaan, VUB Ingang 6, 1050 Brussels
  • Gratis tentoonstelling
  • Openingsuren: WOE—ZAT: 14:00—20:00. Gesloten op 1 mei.
  • Discursief programma:
    17 mei: Concert - Repetition/Erosion
    22 mei: Gesprek - The Performance of Funga
  • Georganiseerd door Pilar x VUB Crosstalks, in samenwerking met Kaaitheater als onderdeel van A Series of More-Than-Human Encounters. Samengesteld door Sara Manente, Sébastien Tripod en Deborah Robbiano, met bijdragen van de Onderzoeksgroep Microbiologie VUB. 

Bio's

Sara Manente studeerde dans en semiotiek voor ze naar Brussel kwam, waar ze werkt als kunstenaar en onderzoeker. Haar projecten vertrekken vanuit de beelden en materie van levende culturen en schimmels in relatie met podiumkunsten. In verschillende formats reflecteert ze over de mogelijke besmetting/overdracht tussen pedagogie, onderzoek, performance en publicatie. 

Deborah Robbiano is een multidisciplinair kunstenaar die met gevonden voorwerpen, zowel natuurlijke als door de mens gemaakte, werkt aan vegetale sculpturen, decors en installaties. In haar werk laat ze toevallige ontmoetingen en de levensduur van planten haar proces leiden. Elk element wordt geabstraheerd van zijn oorspronkelijke vorm en doel. Deze verschuiving maakt het mogelijk om de vluchtigheid in de vele stadia van vegetale transformatie te vieren. 

Sébastien Tripod studeerde af aan de Gezamenlijke Master in Architectuur van de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten van West-Zwitserland en de Luca School of Arts in Gent. Hij werkt samen met verschillende groepen voor projecten in residentie, waarbij hij milieu- en sociale ecologie bepleit. Nauw verbonden met de kennis van vakmanschap, geïnteresseerd in traditionele bouwtechnieken en het gebruik van lage technologie, werkt hij als zelfstandig architect, gevestigd in Lausanne sinds 2018. 

De wereld heeft je nodig

Dit initiatief maakt deel uit van het publieksprogramma van de VUB: een programma voor iedereen die vindt dat het anders kan in de wereld en gelooft dat wetenschappelijke inzichten, kritisch denken en dialoog een belangrijke eerste stap zijn om je stempel te drukken op jouw omgeving en de wereld. 

Als Urban Engaged University wil de Vrije Universiteit Brussel een drijvende kracht van verandering in de wereld te zijn. Met ons academisch onderwijs en ons innovatief onderzoek dragen we bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en drukken we mee onze stempel op de toekomst.

Creëer mee(r) impact