Op vrijdag 10 februari 2023 organiseerde het VUB International Relations office een info sessie om meer dan 100 nieuwe internationale studenten en stagiairs te verwelkomen die via hun uitwisselingsprogramma's aan de VUB beginnen voor het tweede semester. 

De info sessie van het VUB International Relations office omvatte presentaties van verschillende studentenorganisaties zoals het International Student Platform (ISP) en ESN VUB EhB Brussels

Net voor de informatiesessie plaatsvond, konden de inkomende studenten al kennismaken door deel te nemen aan de traditionele campusrondleiding op de campus van Etterbeek. Elke deelnemende student werd verwelkomd met een kleine attentie. 

De uitwisselingsstudenten die dit jaar voor het 2de semester naar de VUB komen, komen uit 32 verschillende landen, binnen en buiten Europa: Turkije, Frankrijk, Zweden, Italië, Slowakije, Marokko, Hongarije, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Mexico, Chili, China, Nederland, Bulgarije, Slovenië, Brazilië, Polen, Armenië, Tsjechië, Ierland, Finland, Republiek Korea, India, Griekenland, België, Ecuador, Japan, Portugal, Wit-Rusland, Equatoriaal-Guinea, en Kameroen. 

Daarnaast zijn er stagiairs uit Finland, Duitsland, Griekenland, Italië, Roemenië en Turkije.  

Meer dan 50% van hen studeert aan de Faculteit Sociale Wetenschappen & Solvay Business School. De volgende grootste groep is de faculteit Wetenschappen, gevolgd door de faculteit Ingenieurswetenschappen en de faculteit Letteren en Wijsbegeerte.

De stagiairs komen voornamelijk uit de faculteit Geneeskunde & Farmacie van het UZ Brussel, gevolgd door de faculteit Lichamelijke Opvoeding & Kinesitherapie, de faculteit Ingenieurswetenschappen en de faculteit Wetenschappen. 

We heten hen allen welkom in Brussel en aan de VUB, wensen hen het allerbeste en hopen dat ze veel plezier zullen beleven aan hun studies/stage in België.