Anne van den Oever heeft onlangs de award ā€œBeste Jonge Biomassa Onderzoekerā€ ontvangen tijdens het hybride World Sustainable Energy Days 2021 event in Wels, Oostenrijk.

Ze heeft haar literatuurstudie over de energie efficiƫntie van Fischer-Tropsch brandstoffen gepresenteerd tijdens de Young Energy Researchers Conference en de European Pellet Conference. Ze toonde aan dat wetenschappers vaak denken dat de definitie van energie efficiƫntie ondubbelzinnig is, terwijl er in de wetenschappelijke literatuur juist veel verschillende definities zijn die door elkaar worden gebruikt. De energie efficiƫntie berekeningen zijn vaak niet transparent end it leidt tot ongeldige vergelijkingen.

Meer dan 650 experten namen deel aan deze editie van de WSED en er waren zoā€™n 60 contributies uit 40 landen voor de Young Energy Researchers Conference. Deze conferentie is een belangrijk onderdeel van de WSED, en elk jaar worden er twee awards, ā€œBeste Jonge Biomassa Onderzoekerā€ en Beste Jongen Energie EfficiĆ«ntie Onderzoekerā€, uitgedeeld aan de beste contributies om jonge onderzoekers aan te moedigen. De winaars ontvangen elk 1,000 Euro prijzengeld.