Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Die staat dit jaar in het teken van gelijke zorg voor alle kankerpatiënten wereldwijd. Naar aanleiding van WereldKankerDag bundelen we recent kankeronderzoek van VUB-wetenschappers in een handig overzicht. Ben jij ook overtuigd van het belang van wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker? Deel op WereldKankerDag dan een artikel met je netwerk en vergroot het maatschappelijk bewustzijn rond dit thema. #DeWereldHeeftJeNodig
Klik hier voor alle artikels over wetenschappelijk kankeronderzoek aan de VUB en het UZ Brussel | Kies het artikel dat het meeste indruk op jouw maakt | Deel het in jouw netwerk en op sociale media. Gebruik daarbij #WereldKankerDag #DeWereldHeeftJeNodig @VUBrussel
VUB is een Urban Engaged University die zich sterk inzet voor de strijd tegen kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappers uit verschillende disciplines – geneeskunde, bio-ingenieurswetenschappen, farmacie, kinesitherapie, psychologie - werken daarbij interdisciplinair samen. Fundamenteel en klinisch wetenschappelijk onderzoek rond kanker gaan hand in hand. Daarom is ook het UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van de VUB, een belangrijke partner in onderzoek, therapie en zorg. Meer awareness rond kanker is nodig ter preventie en genezing van kanker. Meer awareness rond wetenschappelijk kankeronderzoek komt de zoektocht naar kankerremedies en het welzijn van kankerpatiënten ten goede. VUB steunt daarom initiatieven zoals Wereldkankerdag op 4 februari.
Steun het wetenschappelijk kankeronderzoek van de Vrije Universiteit Brussel
VUB Foundation helpt VUB-wetenschappers in de zoektocht naar financiële onderzoeksmiddelen. Met het VUB Yamina Krossa Fonds ondersteunt VUB Foundation borstkankeronderzoek en het onderzoek naar de ontwikkeling van een potentieel kankervaccin van professor Damya Laoui en haar team (VUB-VIB).
Het VUB-UZB Paul De Knop Fonds is één van de andere initiatieven. Bij de prorector van de Vrije Universiteit Brussel werd vlak na zijn mandaat als rector melanoomkanker vastgesteld. Tijdens zijn behandeling in het UZ Brussel door professor Bart Neyns en zijn onderzoeksteam onderging Paul De Knop immunotherapie, een veelbelovende lichaamseigen celtherapie. Als dankbare patiënt richtte hij het VUB-UZB Paul De Knop Fonds op om meer mensen, sneller en betaalbaar uit hun penibele toestand te helpen.