Ontdek de wereld van artificiële intelligentie met 'amai!'

Artificiële intelligentie is de toekomst. De ene hoogtechnologische innovatie volgt de andere aan een razendsnel tempo op. Combineer een knap staaltje AI knowhow met de grootste maatschappelijke uitdagingen en wie weet zitten we dichter bij de oplossingen dan we denken... amai! geeft alvast het goede voorbeeld! 

Het domein van artificiële intelligentie lijkt ontoegankelijk voor de ‘gewone burger’ en enkel begrijpelijk voor de grootste Einsteins onder ons. Het kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil, het kenniscentrum voor Citizen Science willen met 'amai!' die barrière doorbreken. De focus van het initiatief ligt op samenwerking tussen burgers, experts en domeinorganisaties. Samen zoeken de deelnemers naar oplossingen voor maatschappelijke problemen die te maken hebben met klimaat, gezondheid, mobiliteit of werk. 

Hoe gaat dat in zijn werk vraag je je af? Op de website amai.vlaanderen kun jij je vragen en bedenkingen maar ook je eigen ideeën omtrent AI-toepassingen delen met de 'amai!' community. Je categoriseert je vraag of idee binnen één van de vier maatschappelijke thema’s en kunt ook de andere ideeën becommentariëren. In de tweede fase van het project gaan organisaties en experts samenzitten om de uitwerking van de voorstellen verder uit te denken. Dan worden er vier ideeën gekozen die financiële steun zullen krijgen en uiteindelijk uitgewerkt worden tegen 2022. 

Participeren in artificiële intelligentie wordt plotseling veel makkelijker dankzij 'amai!'. Ben jij nieuwsgierig geworden of is er al een AI-lampje in je hoofd gaan branden dat je aan het brainstormen heeft gezet? Surf dan even naar de website en deel je ideeën met de wereld. 

Meer info 

Vacature

Jij  
  • Hebt een passie of interesse voor artificiële intelligentie en wil hier iets mee aanvangen 
  • Bent vaak bezig met maatschappelijke uitdagingen omtrent klimaat, gezondheid, mobiliteit en werk 
  • Hebt zin om met experts en organisaties te gaan samenwerken 

     
What’s in it for me? 
  • Een erg leerrijke ervaring op vlak van artificiële intelligentie en samenwerking 
  • Je breidt je netwerk uit 
  • Je zoekt mee naar oplossingen voor grote maatschappelijke problemen

     

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Pieter Duysburgh en Michiel Vaes

E-mail: Pieter.Duysburgh@vub.be of Michiel.Vaes@vub.be

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.