Geef les met Teach for Belgium en strijd zo mee tegen sociale ongelijkheid in het onderwijssysteem! 

Ben jij iemand met een sterk universitair profiel? Droom je van een job als leerkracht voor de vakken wiskunde, wetenschappen of technologie? Zou je bovendien graag de ongelijkheid in het onderwijssysteem aanvechten? Dan is Teach for Belgium iets voor jou! 

De sociaaleconomische afkomst van een leerling in België heeft vandaag de dag nog steeds een te grote impact op zijn of haar schoolloopbaan. De kloof tussen de hoogpresterende en laagpresterende groep door hun sociale achtergrond is nog te groot. De VUB wil dat probleem aanpakken via het project Teach for Belgium, dat sterke leerkrachten inzet in secundaire scholen. Werken voor Teach for Belgium staat dus gelijk aan een grote sociale impact en bovendien een zeer afwisselende job! 

Teach for Belgium selecteert, traint en ondersteunt gemotiveerde mensen die een positieve impact willen hebben op de samenleving. Als sterke VUB’er met een voorliefde voor wiskunde, wetenschappen of technologie pas jij dan ook perfect in dat rijtje! Het project leidt je over een periode van 2 jaar op tot een gepassioneerde en ondersteunende leerkracht die ervoor zorgt dat alle studenten toegang krijgen tot kwaliteitsonderwijs. De start van het traject vindt plaats in de zomer. In die periode kan je rekenen op trainingsweekends rond lesgeven, leidingvaardigheden, opvolgen van leerlingen en een persoonlijke tutor die je in je traject begeleidt. Daarnaast bevorder je de samenwerking met alle spelers in het onderwijssysteem. Dat is een belangrijke invloed om het systeem in de positieve richting te laten evolueren. Bovendien krijg je als alumnus of alumnus van Teach for Belgium de garantie op 2 jaar jobzekerheid. Redenen genoeg dus om je in te schrijven! Doe mee met het traject en bestrijd mee de onderwijsongelijkheid!

Meer info 

Vacature  

Je bent… 
 • In het bezit van een diploma (ten minste voor het einde van het lopende academiejaar), afgeleverd door een instelling van de Federatie Wallonië-Brussel of van de Vlaamse Gemeenschap of in het bezit van een gelijkaardig diploma dat erkend wordt door de FWB/ Vlaamse gemeenschap 
 • Een enthousiaste VUB’er die je passie voor wiskunde, wetenschappen of technologie wil doorgeven 

   
Je hebt… 
 • Een goede kennis van het Engels en Nederlands 

   
What’s in it for you? 
 • Je draagt bij aan de sociaal economische gelijkheid op vlak van onderwijs 
 • Je ontwikkelt je leiderschapsvaardigheden 
 • Sociaal engagement

Inschrijven

Loop stage bij Teach for Belgium!

Ben jij een VUB’er die op zoek is naar een boeiende en uitdagende stageplek? Vind je diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid belangrijke waarden? Wil je graag een cruciale bijdrage leveren aan gelijke kansen op onderwijs voor iedereen? Dan is een stage bij Teach for Belgium iets voor jou!

Teach for Belgium is een non-profitorganisatie die ernaar streeft om alle studenten gelijke slaagkansen te geven, ongeacht hun sociaaleconomische achtergrond. Daarom mobiliseert, selecteert, vormt en ondersteunt Teach for Belgium geëngageerde mensen die zich willen inzetten als leerkracht in de Belgische scholen met de meeste sociaaleconomische kwetsbare leerlingen. In samenwerking met haar netwerk van alumni en onderwijspartners, verzamelt en verspreidt de organisatie (denk)kaders, goede praktijken en concrete instrumenten gericht op sterke leeruitkomsten, positieve relaties in onderwijs, en veerkracht van zowel leerlingen als leerkrachten. Op die manier krijgt iedereen, ongeacht de afkomst of status, een gelijke kans op kwaliteitsvol onderwijs. En daar kan jij via jouw stage bij helpen!

Als stagiair(e) maak je namelijk deel uit van het Partnerships & Advocacy Team. Daar verspreid en versterk je samen met acht toegewijde en gedreven collega’s de visie van Teach for Belgium en versterk je de slaagkracht van de organisatie. Dat doe je via het bouwen en onderhouden van duurzame partnerschappen met de publieke en private stakeholders.

Concreet vertaalt zich dat in een heel gevarieerd takenpakket onder begeleiding van de Head of Partnerships. Je voornaamste taken zijn:  

 1. Bijdragen tot de uiteindelijke partnerschappen van Teach for Belgium door:  
  • Opvolging van contractuele en administratieve aspecten van partnerschappen (betalingen, registratie, datasysteem,…)
  • Ondersteuning van de budgetplanning en financiële rapportering voor de partners, in samenwerking met het team en de manager van financiën
  • Ondersteuning van fondsenwerving voor de gemeenschap:
   • Opzetten van crowdfunding campagnes
   • Opvolgen van ontvangen van donaties van de gemeenschap (bedankbrieven, registratiesysteem voor gegevens)
  • De ondersteuning van fondsenwervingsevenementen/kansen
  • Een bijdrage aan ideeën voor nieuwe projecten/partnerschappen 
 2. De ondersteuning van het NEST-project (Novice Educators Support & Training) door:
  • Opvolging van mentoren en leerlingen die deelnemen aan het NEST-project. Daarbij aansluitend ontwikkel je een systeem om te zorgen voor:
   • Registraties van mentors
   • Follow-up van administratieve vereisten
   • Overdracht van informatie aan deelnemers
  • Opvolging van de financiële en administrative aspecten van het project
 3. De ondersteuning van andere projecten van het partnerschapsteam tijdens je stageperiode 

Klinkt dit als iets voor jou? Twijfel dan niet en stuur zo snel mogelijk en solicitatiebrief en je CV (maximaal 3 pagina’s) naar klaartje.volders@teachformbelgium.be onder de vermelding “Internship Partnership team Teach for Belgium”. De sollicitaties worden op een continue basis beoordeeld.

Vacature

Je bent…
 • Een VUB’er die zich aansluit bij de visie en missie van Teach for Belgium en actief wil meewerken aan de realisatie daarvan 
 • Moedertaalspreker van Frans of Nederlands en je spreekt vloeiend Engels. Je hebt ten minste een passief begrip van de andere taal. 
 • Goed met cijfers. Cijfers onthouden en werken met Excel kennen geen geheimen voor jou 
 • Proactief, zelfstandig, oplossingsgericht en verantwoordelijk  
 • Iemand die graag werkt in een snelle werkomgeving en in staat om veel informatie te verwerken 
Je hebt…
 • Inzicht in de culturele en sociaaleconomische context waarmee de jongeren die Teach for Belgium steunt, worden geconfronteerd 
 • Een ingesteldheid waarbij je onophoudelijk naar doelen toewerkt en bent gedreven door prestaties 
 • Een zeer grondige en nauwgezette werkattitude 
What’s in it for you?
 • Een boeiende stage met gevarieerde verantwoordelijkheden in een dynamische internationale werkomgeving 
 • Een nauwe samenwerking met alle departementen van Teach for Belgium, de Teach for Belgium gemeenschap en het internationaal netwerk Teach for All 
 • Diverse mogelijkheden voor professionele en persoonlijke ontwikkeling

Inschrijven

Contactgegevens

Projectleider: Klaartje Volders 

E-mail: Klaartje.Volders@teachforbelgium.be

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.