Na je studie

Met een diploma Agogische Wetenschappen kan je echt overal terecht waar de ontwikkeling en begeleiding van mensen centraal staat. Heb je ambitie om een beleid mee vorm te geven of sta je liever in het werkveld? De keuze ligt bij jou. Met jouw diploma kan je als beleidsmedewerker aan de slag (op kabinetten, bij gemeentelijke diensten, in culturele centra, …) of je op het terrein begeven (als museumbegeleider, leerkracht, ouderenconsulent, …).

Wat heb je geleerd?

Dankzij je multidisciplinaire opleiding met een brede basis in psychologie, sociologie en filosofie heb je een ruim wereldbeeld. Het afstudeerprofiel dat je in het derde jaar kiest (sociale, culturele of onderwijsagogiek) bepaalt in welke materie je je specialiseert. Maar laat dat je vooral niet beperken in je ambities. Het doel van een agoog is om individuen en groepen sterker te maken, met bijzondere aandacht voor emancipatie, autonomie en participatie. Als agoog ben je veranderingsgericht en focus je daarbij op achtergestelde en kwetsbare mensen. Je koppelt theorie aan praktijk om antwoorden te bieden op de voortdurend wijzigende maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen.

Verder studeren

Wil je na het behalen van je masterdiploma nog even verder studeren alvorens je het werkveld intrekt? We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv. Enkele mogelijke vervolgopleidingen.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Beeld je het al even in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je diploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met je diploma ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Een aantal agogen die jou voorafgingen, vertellen je graag waar zij terechtkwamen en delen hun tips.

  • Franka Foré | Beleidsmedewerker bij jeugddienst Joetz en Ondervoorzitter Vlaamse Jeugdraad

    "Ik deed natuurlijk heel wat kennis op in mijn opleiding Agogische Wetenschappen. Maar het netwerk dat ik tijdens mijn studies opbouwde, was minstens even belangrijk."

     

​​​​​​​

Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook agogen zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als agoog: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze oud-studenten

Een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities vorm te geven en het verschil te maken in de wereld. Hoe kan de VUB jou en 75.000 andere oud-studenten, naast een diploma, een springplank bieden als afgestudeerde? Als alumnus(a) is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt, dus: 

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus. Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren. Als pas afgestudeerde alumnus is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken. Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging. Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carrière. Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carrièreverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen. Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.